Når du egentlig ikke vil ha stasjonsvogn ...

Det finnes biler for alle typer mennesker. Snart kommer Mercedes CLA som stasjonsvogn - da heter den Shooting Brake. På bildet er den avbildet i versting-versjonen CLA 45 AMG Shooting Brake.
Det finnes biler for alle typer mennesker. Snart kommer Mercedes CLA som stasjonsvogn - da heter den Shooting Brake. På bildet er den avbildet i versting-versjonen CLA 45 AMG Shooting Brake.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da kan dette være alternativet for deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stasjonsvogn er på mange måter så norsk som du kan få det. Vi er et aktivt folkeferd, og da passer det perfekt med en praktisk bil med god plass.

Men samtidig begynner bilkjøpere å bli mer og mer kresne. Det skal ikke bare være praktisk lenger, nå skal det se bra ut også. Det er en utfordring Mercedes har tatt på alvor.

Først fikk vi en stasjonsvognutgave av den store firedørscoupeen, CLS. Nå kommer også lillebror CLA som Shooting Brake.

Les også: CLA-interessen skapte lange ventelister

Ikke bare praktisk

 Shooting Brake fås naturligvis med og uten AMG-stylingpakke. Shooting Brake fås naturligvis med og uten AMG-stylingpakke.

Det er Golf-konkurrenten A-klasse som danner grunnlag for både CLA og GLA. Førstnevnte er firedørscoupeen - mens GLA er en kompakt og litt høyreist konkurrent til BMW X1 og Audi Q3.

Det tredje, og (foreløpig) siste tilskuddet på stammen er altså CLA Shooting Brake.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes håper at den nye modellen skal appellere til de som vil ha en praktisk bil - og som gjerne velger noe annet enn alle andre.

Les også: Denne blir 50.000 kroner billigere

Større bagasjerom

 Bagasjerommet er på 495 liter. Men vinkelen på bakseteryggene kan justeres - og volumet kan økes til 595 liter. Bagasjerommet er på 495 liter. Men vinkelen på bakseteryggene kan justeres - og volumet kan økes til 595 liter.

Det praktiske skal ivaretas gjennom at bagasjerommet er blitt større. Det rommer nå 495 liter. Ikke verst for en relativt liten bil - men bare de siste par årene har lista blitt lagt stadig høyere på dette området.

Skodas nykommer, Fabia stasjonsvogn, er for eksempel en enda mindre bil - men byr likevel på 530 liters bagasjerom. Nå skal det sies at det neppe er de samme kundene det kjempes om akkurat her.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedesen har dessuten et ess gjemt i ermet: Seteryggen på baksetet kan justeres - og dermed øker volumet til maksimalt 595 liter. Men det har jo sin pris, med tanke på plassen til de som eventuelt skal bruke baksetene ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Denne er det bare én av i Norge

 Slik blir hekken på Shooting Brake. Slik blir hekken på Shooting Brake.<>Les vår test av CLA med stor motor og 4x4 her

 Stasjonsvognen har også bedre plass i baksetet - og det viktigste er kanskje at takhøyden er bedre enn på firedørscoupe-modellen. Stasjonsvognen har også bedre plass i baksetet - og det viktigste er kanskje at takhøyden er bedre enn på firedørscoupe-modellen.

CLA Shooting Brake lanseres med fem ulike motoralternativer fra starten av - der to er diesel og tre bensin.

Alle oppfyller Euro 6-kravene og har start/stopp-system som standard.

Alle variantene kan også bestilles med 7-trinns automatgirkasse. På den største bensin- og dieselmotoren er automatgir standard.

Les også: Mener disse Audi-rørene kan være livsfarlige

Brennhet AMG-versjon

De som vil ha 4x4, eller 4Matic som Mercedes kaller det, må vente til september neste år. Da blir dette tilgjengelig på begge dieselmotorene og bensinmotoren CLA 250 med 211 hk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Shooting Brake lanseres i januar - og de første bilene leveres til kundene i mars. Prisene i Norge er ikke klare enda.

Hvis du synes de "vanlige" modellen blir for kjipe, kan du jo gå for AMG-versjonen. Vi har kjørt den både i A- og GLA-versjonen – og kan love at det er moro!

Motoriseringen i verstingen er den samme som hos de to søsknene. Vi snakker om verdens sterkeste 2-liters motor, på 360 hk. 0-100 km/t tar 4,7 sekunder.

Svært imponerende er også forbruket - som er på bare 0,69 l/mil.

Les også: De har bestemt seg: Skal bli verdens største bilmerke

 Stasjonsvogn trenger ikke å være kjedelig. Det er denne bilen et bevis på ... Stasjonsvogn trenger ikke å være kjedelig. Det er denne bilen et bevis på ...

 Interiøret er noe videreutviklet fra dagens modell - blant annet med det nye infotainmentsystemet. Interiøret er noe videreutviklet fra dagens modell - blant annet med det nye infotainmentsystemet.

 Vi synes designet på CLA Shooting Brake sitter som et skudd! Vi synes designet på CLA Shooting Brake sitter som et skudd!