Denne ble laget i bare 68 eksemplarer

Denne Mercedes-klassikeren er både unik - og til salgs. Foto: Silverstone Auctions
Denne Mercedes-klassikeren er både unik - og til salgs. Foto: Silverstone Auctions
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er en av dem til salgs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes har opp gjennom årene laget mye fint, eksklusivt og sjeldent.

Dessuten hadde merket – kanskje særlig på 60- og -70 tallet en ganske unik standing når det gjaldt produksjon av luksusbiler - og på kvalitet, driftssikkerhet, komfort og status.

Store Mercedeser var, med noen svært få unntak, noe av det flotteste man kunne kjøpe for penger.

Les også: Nei – dette er ikke verdens beste bil

Veldig sjelden

Bilen på disse bildene hører definitivt med blant modellene mange mener er noe av det aller flotteste Mercedes har produsert.

Bilen er en 1970-modell 280SE 3,5 cabriolet og veldig sjelden. Kun 68 slike biler ble bygget. Dette eksemplaret er i tillegg restaurert til tipp-topp stand av spesialister på nettopp slike gamle Mercedeser.

Dette er en bil fra den gang Mercedes-stjerna virkelig funklet på bil-himmelen. Foto: Silverstone AuctionsDette er en bil fra den gang Mercedes-stjerna virkelig funklet på bil-himmelen. Foto: Silverstone Auctions

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et smykke av en bil

Den scorer 95,5 av 100 mulige poeng og er dermed svært nær den standen den var i da den forlot fabrikken for nesten 45 år siden. Med andre ord et smykke!

Se hele annonsen og flere bilder her

Interiøret i rødt skinn er klassisk kombinasjon som matcher den sorte lakken. Motoren under det gedigne panseret er som betegnelsen sladrer om en 3,5-liter. Altså en V8 som forsynes av bensin via et Bosch-innsprøytningsanlegg og som yter nøyaktig 200 hestekrefter, girkassen er en automat med gulvspak.

Toppfarten var på den gang imponerende 210 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mercedes W123: Veteranbilen du også kan bruke som hverdagsbil

Vannvittige priser

Grillen er umiskjennelige Mercedes, det samme er de høye, stående frontlyktene som på denne bilen er doble runde, som egentlig var spesielle for USA, mens europeiske biler hadde enkle høye lykter med integrert blinklys i toppen av lampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes W108 som er den interne betegnelsen på denne bilen, ble produsert fra 1965 og frem til 1972, mens modellen med V8-motor slik som denne bilen har, kom først i 1970.

Klassiske Mercedes-modeller har lenge vært populære og prisene blir deretter.Bilen var svært kostbar som ny, men har ikke akkurat blitt billigere med årene.

En slik cabriolet i så fin stand som denne, ligger ofte på drøyt 4 millioner kroner på de internasjonale markedene.

Rattet på «feil side» trekker sannsynligvis prisen ned med et par millioner kroner. Foto: Silverstone AuctionsRattet på «feil side» trekker sannsynligvis prisen ned med et par millioner kroner. Foto: Silverstone Auctions

En liten hake

Denne er imidlertid en del billigere. Det er nemlig en ørliten hake ved bilen som trekker ned prisen. Den har som du ser av bildene, rattet på høyre side.

Man regner dermed at prisen som oppnåa for denne bilen når den auksjoneres bort 15 november av anerkjente Silverstone Auctions, vil ligge på mellom 2 og 2,5 millioner norske kroner.

Men det kan naturligvis også bli mye dyrere, hvis de riktige personene bestemmer seg for at denne SKAL de ha!

Les også: Fant Mercedes til 70 millioner – hos høgger'n!