Du kan spare mye på å vente litt med bilkjøpet

Det kan være penger å spare på å vente litt med bruktbilkjøpet. I alle fall om du skal kjøpe nyere bruktbil.
Det kan være penger å spare på å vente litt med bruktbilkjøpet. I alle fall om du skal kjøpe nyere bruktbil.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med mindre det haster veldig, bør du ha is i magen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 400.000 nordmenn handler bruktbil hvert år. Og i bruktmarkedet er det til en hver tid 60.000-70.000 biler å velge mellom her i Norge.

Men akkurat nå kan det være ganske lite gunstig å kjøpe bruktbil. Rett og slett fordi det fra nyttår mest sannsynlig innføres nye omregistreringsavgifter.

Den blå-blå regjeringen har nemlig i sitt statsbudsjett foreslått å senke denne avgiften betydelig. Og særlig på nyere bruktbiler kan det gi til dels store utslag.

Les også: Dette er bilene som stopper mest - og minst

Maksimalt 5.800 kroner

Hvis dette forslaget blir vedtatt, noe det virker å være gode utsikter til, blir det i tilfelle fjerde året på rad at omregistreringsavgiften reduseres.

Og mens den høyeste avgiften i dag er på hele 17.223 kroner, vil den fra nyttår bli begrenset til maksimalt 5.800 kroner.

De nye satsene er forøvrig enkle å forholde seg til. 2012-2015-modeller vil koste 5.800 kroner (modeller over 1,2 tonn) og 3.800 kroner (modeller under 1,2 tonn), 2011-2004-modeller vil koste 3.500 kroner (modeller over 1,2 tonn) og 2.500 kroner (modeller under 1,2 tonn) og eldre enn 2003 vil koste 1.500 kroner uansett vekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Slike priser er et hån mot vanlige arbeidsfolk

Lønner seg å vente

Brooms bilekspert, Benny Christensen.Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Brooms bilekspert, Benny Christensen, mener derfor det kan være lurt å vente litt, hvis det ikke er veldig bråttom å handle bil.

– I alle fall om planen er å kjøpe biler som nå koster mye å omregistrere. De som skal selge har jo også nytte av å vente litt, siden det gjør deres bil rimeligere å kjøpe fra 1. januar. Og hvis du har tenkt å kjøpe ny bruktbil etterpå, vil jo de også ha glede av å vente til nyttår, påpeker Benny.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vognkort del 2: Pass på så du ikke mister dette

– Fortsatt et «ran»

Benny tror også at de reduserte omregistreringsavgiftene vil gjøre det enda litt mindre gunstig å importere biler.

– Noe av poenget med å importere er jo blant annet at en slipper å betale omregistreringsavgift. Men ettersom disse summene begynner å bli såpass lave, er det mindre marginer å hente her. Det er med andre ord gode nyheter for norske merkeforhandlere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Noen bilkjøpere bør en holde seg langt unna

Selv om det nå altså har vært en nedgang i denne avgiften flere år på rad, og med et skikkelig jafs denne gangen, er ikke Brooms bilekspert helt fornøyd ennå.

– Jeg synes fortsatt at det er et aldri så lite ran på høylys dag at vi må ut med 5.800 kroner for at en bil skal skifte eier. Ideelt sett burde en slik avgift kun bestå av å dekke de faktiske kostnadene ved et bytte. Da snakker vi noen hundrelapper, sier han.