Bilen som knuser alle konkurrentene

Volkswagen Golf har virkelig fått opp farta, den selger mer enn dobbelt så mye som nærmeste utfordrer i oktober.
Volkswagen Golf har virkelig fått opp farta, den selger mer enn dobbelt så mye som nærmeste utfordrer i oktober.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges suverent mest solgte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med to måneder igjen av 2014, går vi mot et nytt rekordår for nybilsalget i Norge. Etter et svært sterkt 2013, fortsetter pilene å peke oppover. Og øverst troner en bilmodell som så til de grader har kjørt fra konkurrentene i år.

Tradisjonelt har det vært relativt tett kniving om førsteplassen. I år er det null spenning. Volkswagen Golf knuser alle konkurrentene, og utover høsten har det vært det reneste paradeløpet for Golfen.

Les også: Ny spesialmodell skal bli litt tøffere

Toyota er frakjørt

De rykende ferske oktobertallene viser at Golf denne måneden solgte mer enn dobbelt så mye som nærmeste utfordrer.

Hele 1038 nordmenn ble eiere av en helt ny Golf i oktober. Da er det langt ned til bilen på andreplass, som for øvrig er konsernbror Skoda Octavia. Den har relativt nylig kommet i ny utgave og solgte 483 eksemplarer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nummer tre på lista kommer fra merket som tidligere knivet med VW om førsteplassen i Norge, nemlig Toyota. De må nå se seg temmelig frakjørt, selv om kompakte Auris selger bra. 480 ble fasiten i oktober.

Les også: Men SUV-en selger bra - her er den i kamuflert utgave

Litt klasseløs

– Jeg tror Golf-salget overrasker selv mange innad i Volkswagen-systemet. Det er virkelig imponerende nivåer når vi ser at denne modellen alene har 8 prosent av markedet i oktober. Da har de virkelig truffet, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

– Men hvorfor selger den så mye mer enn konkurrentene?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen tvil: VW Golf blir Norges suverent mest solgte bilmodell i 2014.Ingen tvil: VW Golf blir Norges suverent mest solgte bilmodell i 2014.

– Det har nok flere årsaker. Men først og fremst at dette er en bil som passer utrolig mange. Golf har få, om noen, svakheter. I siste generasjon er det en svært gjennomført bil, med høy kvalitetsfølelse. Opp gjennom årene har denne modellen bygget seg opp en svært sterk merkevare. Golf er litt klasseløs. Den kjøres av alle lag og er liksom ikke feil noen steder. I tillegg er det veldig mye å velge mellom, av motor, utstyr og blant annet 4x4. Og så selger VW alt de kan levere og mer til av elekstriske e-Golf. Det hjelper naturligvis det også, sier Benny.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Solgte over 1300 biler - på ni timer

Bråstopp for Tesla

Toyota kan trøste seg med at de også har modellen på fjerdeplass, her finner vi nemlig Yaris med 440 registreringer i oktober, mens beste elbil er å finne på femteplass, nemlig Nissan Leaf.

Til tross for at elbil-konkurrentene nå strømmer til, holder Leaf imponerende koken og kommer til å bli Norges mest solgte elbil i 2014.

Les også: Denne skal bli Norges billigste

Volkswagen har lange ventelister på sin e-Golf. Hadde de hatt nok biler her, ville salgstallene nå vært betydelig høyere.Volkswagen har lange ventelister på sin e-Golf. Hadde de hatt nok biler her, ville salgstallene nå vært betydelig høyere.

Det har bråstoppet for Tesla Model S som bare ble registert i 36 eksemplarer i oktober. Det skyldes blant annet at Tesla-fabrikken sto to uker i sommer, men mange venter nok nå heller på Model S med firehjulstrekk, den kommer i februar neste år.

Les også: Tesla-salget bremser kraftig opp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knallår for BMW

På merkestatistikken troner VW suverent på toppen med 17.720 eksemplarer så langt i år. Toyota er solid frakjørt med sine 13.704.

Volvo er inne på pallplass, de holder tredjeplassen med 8303 biler, en sterk prestasjon med tanke på at de fleste Volvo-modellene nå mangler nyhetens interesse.

BMW er i ferd med å levere sitt beste år i Norge noensinne de er på fjerdeplass med 8088 biler. På femteplass finner vi Nissan som også leverer så det holder, 7871 biler er fasiten for dem så langt.

Les også: Den er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul