LITEN FEIL, STORE KONSEKVENSER: En mindre produksjonsfeil i bagasjerommet på flere BMW-modeller produsert mellom 2003 og 2010 har ført til at bilprodusenten nå ser seg nødt til å tilbakekalle 1,3 millioner biler. Foto: Reuters

LITEN FEIL, STORE KONSEKVENSER: En mindre produksjonsfeil i bagasjerommet på flere BMW-modeller produsert mellom 2003 og 2010 har ført til at bilprodusenten nå ser seg nødt til å tilbakekalle 1,3 millioner biler. Foto: Reuters

Til­bake­kal­ler 1,3 millioner BMW-er

Flere tusen nordmenn rammes etter at den tyske bilgiganten tilbakekaller det samme antallet BMW-modeller som ble produsert i hele fjor.

Det er et plastdeksel i bagasjerommet som kan skape potensiell brannfare i en rekke BMW-modeller, melder nyhetsbyrået Reuters.

Bilprodusenten tilbakekaller nå over 1,3 millioner BMW-er, som er produsert mellom 2003 og 2010, opplyses det om i en pressemelding fra BMW selv.

– Har ennå ikke skjedd

Det feilmonterte plastdekselet, som tilhører kabelfestet for en batterikabel, kan føre til at selvstarteren ikke virker. Med en fortsatt belastning vil det kunne utvikles for mye varme i kabelen, som potensielt kan føre til brann, ifølge Reuters.

I en uttalelse hevder BMW at de ikke kjenner til noen tilfeller hvor produksjonsfeilen faktisk har resultert i brann.

Les også: Slett ikke noe B-lag

Over 5000 berørt i Norge

I Norge dreier det seg om 5400 biler, fra 5- og 6-serien, opplyser pressekontakt Kjetil Myhre i BMW Norge, til VG Nett.

– Vi skal kalle inn samtlige biler, både de som er solgt av den norske BMW-importøren, de som er såkalt gråimportert av andre importører både som nye og brukte og de som er privatimportert, sier Myhre til VG Nett.

Bilene det er snakk om har modellkoder E60, 61, 63 og 64. Samtlige eiere vil få brev om verkstedbesøket, som skal ta rundt en halvtime, og som ikke koster noe.

Les også:

Fullhybrid til verdens tøffeste utholdenhetsløp

Folkekjær stasjonsvogn

Se Up for denne bilen

Les flere nyheter

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Kommentarfeltet er lukket for natten (23:00 - 06:00).

Velkommen til debatt i morgen tidlig klokken 06:00.

    Hva kan vi bli bedre på?

    Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

    Ja, jeg kan delta
    Nei takk

    Hilsen oss i Startsiden