ABCNyheter
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true meninger Borgermening
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no
Internasjonal eller nasjonal korrupsjon Dagbladet gjør en god jobb med å skrive om habilitetsproblemer og tilskudd. http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-13/ad.jpg

680 430

Javel, herr statsråd: Statsråd Jim Hacker er rystet over å se hvordan administrative stillinger i helsevesenet bare stiger, mens antall sengeplasser synker. (Arkivfoto: Scanpix)

Internasjonal eller nasjonal korrupsjon

Dagbladet gjør en god jobb med å skrive om habilitetsproblemer og tilskudd.

Hos norske politikere virker det som at korrupsjon er et kjent begrep alle andre steder enn nettopp i Norge.

Naturligvis utenom alle de gangene Dagbladet eller annen mediebedrift peker på at en busskjøper, Mestaleder, asfaltlegger, vannverkshøvding, tunnelbygger, kulldriver på Svalbard eller politiske broilere som forsyner seg av fellesskapets goder.

Det er naturligvis bare enkeltstående tilfeller som politikere ikke kunne drømme om skulle forekomme i vårt kjære Norge. Politikere har jo bare sittet i styrene til enkelte av disse selskapene.

Straks mer enn en avis skriver om sakene, tar man som politiker naturligvis avstand. Om noen politisk oppnevnte styremedlemmer fikk biler på et selskaps regning, var jo dette bare for å komme til og fra styremøter.

Enkelte politikere tok jo til og med avstand fra medlemsjukset i sine egne organisasjoner for en tid tilbake. Selv om de ikke tok avstand fra dette når media skrev om saken første gang, så tok man i alle fall avstand fra både jukset og de daværende ledere straks Økokrim tok beslag i medlemsbøker og tok ut tiltale.

Trå varsomt

At noen politikere får tepper, gullklokker og andre små goder, så er jo klokken for å følge med på tiden. Man må vite hvor lang tid det tar før folk glemmer, og i dag skjer ting så fort at kalender er ute.

Tepper? Det skal øvelse til for å trå varsomt. Politikere må trå varsomt når man bestemmer noe som de selv ikke skal eller vil forstå. Noen har jo vært politikere hele livet og bør få gode pensjoner.

Selv om enkelte kreative politikere delte skatteåret i to, og andre fikk støtte for operasjoner uten å være skatteyter, viser det likevel hvor varsomt man må trå når ikke engang sporadiske inntekter blir betraktet som skattefrie. Selv ikke noen fåtalls millioner.

Da er det godt å ha tepper slik at man kan trene på å trå varsomt. Hele media har jo sin egen trå varsom plakat som de noen ganger benytter.

God støtte i folket

At det denne gang er Aps Jonas og SVs Lysbakken som er tatt med buksene, er da bare naturlig ettersom det er de som der og da måtte tisse.

Lysbakken fikk jo også støtte fra 92,5 % av folket. I alle fall 92,5 % av de som var med på landsmøtet til SV.

Jonas og Ap har fått støtte av mer enn 100 % tidligere år. Bare i Bremanger, Radøy, Tynset og Vefsn kommuner fikk de 107, 5 % støtte ved sist valg når vi legger i sammen.

Alle andre politikere må da også gi sin støtte. Det var jo ikke velgerne de tisset på.

Forutsigbare politikere

Enkelte velgere, samt flere mediekonsern mener at politikere må være mer forutsigbare. Akkurat det kan jeg ikke forstå... Enten er du en venn eller du er ikke en venn.

Hva er mer forutsigbart enn det? Man vet jo om man får støtte i god tid før man søker.

Lesernes kommentarer

2012-03-27T10:39:30

Jan Pedersen Jan Pedersen

27. mars 2012 - 9:39

Dine betraktninger

er meget treffende.
2012-03-27T14:19:59

Geir H Dahle Geir H Dahle

27. mars 2012 - 13:19

Takk for det.

Det finnes vel knapt noen politiker som vil føle seg truffet.
De er for opptatt av å ta avstand, - uten helt å skjønne hva de tar avstand i fra.

Om bare en politiker hadde holdt seg til fakta, så har han/hun overasket noen men gledet mange
2012-04-01T10:36:09

Kyrre Storli Kyrre Storli

1. april 2012 - 9:36

Er vel makten som beruser !?

Jeg ser ringer i vannet, når det gjelder de som blir politikere, og fort lærer å karre til seg selv, er forståelig for de som har lang fartstid, vil nok ikke miste sine særordninger, derfor må nye læres opp raskt slik at det ikke blir hakk i plata !

Slik er det i mange institusjoner, hvis en vil vite.
2012-04-01T14:46:16

Terje jakobsen Terje Jakobsen

1. april 2012 - 13:46

Trist

Det er slik det har blitt, har nok også vært noe, men da ble det følger. Tror det er signal på at kulturen, eller Det Norske Hus er ferdig. Super mann dukker nok snart opp i Europa med merket sitt, da blir det vanskelig med korupsjon, men man selger sjelen.. Skippen er i beddingen har jeg lest.