ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true meninger Borgermening
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no
Erik Solheim som avgått miljø-/utenriksminister Erik Solheim har tydeligvis glemt at han selv for mange år siden kom inn i politikken som ung mann. Det virker som han har glemt det når vi opplever hvordan han tråkker i salaten i dag. http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-12/solheim-680.jpg
http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2012-12/solheim-680.jpg

680 400

Erik Solheim som avgått miljø-/utenriksminister

Erik Solheim har tydeligvis glemt at han selv for mange år siden kom inn i politikken som ung mann. Det virker som han har glemt det når vi opplever hvordan han tråkker i salaten i dag.

Erik Solheims bakgrunn kan i et kort sammendrag nevnes slik:

Han var leder i Sosialistisk Ungdom 1977–1980, partisekretær i SV 1981–1985, og leder for SV i perioden 1987–1997. Han var stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag 1989–1993, fra Oslo fra 1993–2001. Utviklingsminster fra 17. oktober 2005 – 23. mars 2012 i Regjering Stoltenberg II. Erik Solheim er utdannet cand.mag. med fagene historie og sosiologi. (Kilde: Wikipedia).

Da Erik Solheim ble presset ut av regjeringen 23. mars 2012, erklærte han seg uenig i at erfarne politikere ble presset ut til fordel for yngre krefter.

Han var selv ung i begynnelsen og hadde ikke slike krav til det politiske miljøet den gang. Han slukte agnet omgående da han fikk muligheten.

Erik Solheim har nytt det privilegium at han kunne reise mye omkring i verden å dele ut miljøpenger for den norske stat. Han har hvert fredsmegler og opptatt av utenlandssaker.

Han har lenge virket pompøs og selvsikker i sin fremtreden og langt fra ydmyk, hvilket han kanskje burde være etter min mening.

I kraft av sin posisjon har han gitt de unge nye statsrådene rødtveis i stedet for blåveis midt i fleisen som start i deres nye stillinger i stedet for rosende ord, og jubel for de nye som tør å ta steget ut i dagens kompliserte politiske verden. Det er et ordtak som heter: Makt korrumperer! Kan vi bruke det i Erik Solheims tilfelle?

Hva mener du om Erik Solheims avgang som miljøvernminister 23. mars i år?

Lesernes kommentarer

2012-03-24T18:05:36

Per haukeland Per Haukeland

24. mars 2012 - 19:05

Håper dette blir en nasjonal

Håper dette blir en nasjonal flaggdag for at vi endelig er kvitt denne forferdelige kvakksalveren av en mann.Dette må vel ha hvert verdens mest forurensende miljøverminister. Han har strødd rundt seg med hundrevis av milliarder til alle verdens regimer og levd i sus og dus på våre penger. Hans egen familie har han tydeligvis driti langt i siden han kun er utenlands og leker julenisse. Og nå som han har fått fyken så ser vi jo at han setter seg høyere en alle andre.Nå har han lekt gud så lenge at han tydeligvis tror han har blitt det.
2012-03-24T19:49:57

Morgan Sanner Morgan Sanner

24. mars 2012 - 20:49

Proff...

Vel, la oss håpe på en litt mer restriktiv bistandspolitikk,dvs at ikke korrupte land og ledere får milliarder å putte i egen lomme uten kontroll og krav til innsyn av bruk.
Godt å være kvitt salattråkkeren Smiley:)
2012-03-25T07:40:03

Jorunn Lauvstad Jorunn Lauvstad

25. mars 2012 - 7:40

U-hjelp

Jeg mener den tradisjonelle u-hjepen som Solheim og andre har drevet, gjør mer vondt enn godt. Vi dytter inn litt penger her og litt penger der for å demonstrere hvor snille vi selv er, ikke for å løse problemer på lang sikt.
1) Statsledere slipper å bruke eget lands ressurser på skoler, sykehusinstitusjoner osv., men kan flytte verdiene over på egne kontoer i skatteparadiser. Det går f.eks. større ressurser ut av Afrika til skatteparadiser enn inn i Afrika i form av u-hjelp.
2) Fordi mulighetene til egen vinning blir så store, er det de mest hensynsløse og korrupte som karrer seg opp til ledende posisjoner, ikke de som vil bygge landet.
3) Betingelsesløs veldedighet utenfra korrumperer menneskesinnene. Evnen til å ta langsiktig ansvar for egen livssituasjon ødelegges.

Hvis vi skal tenke rasjonelt i stedet for å dyrke illusjonene om vår egen godhet, må vi satse på to områder.
1) Bruk mye av ressursene til å bekjempe skatteparadiser. Da vil de økonomiske mulighetene til å bygge Afrika bli langt bedre enn ved u-hjelp, og det politiske liv vil bli sunnere.
2) Sats mye på utdannelse. I vår digitale tid kan dette skje på en meget effeltiv måte.
2012-03-26T13:15:04

Nicolai Myklebust Nicolai Myklebust

26. mars 2012 - 13:15

Gode poenger. Eksempelvis er

Gode poenger. Eksempelvis er det påvist negativ kausal sammenheng mellom utviklingen i land som mottar mye U-hjelp sammenlignet med land som ikke har mottatt så mye.

Nødhjelp som en følge av katastrofer ol. er noe helt annet, men å gjøre et land avhengig av U-hjelp gjør fort mer vondt enn godt i et langsiktig perspektiv.
2012-03-30T09:23:57

Jorunn Lauvstad Jorunn Lauvstad

30. mars 2012 - 9:23

Naturkatastrofer

Jeg er enig i at vi bør gjøre en innsats ved naturkatastrofer. Dessuten synes jeg vi skulle gå sammen med andre land og utvikle medisiner til de spesielle sykdommene som finnes i u-land, og så selge dem til selvkost.
Hvordan bør et vellykket u-landsprosjekt defineres? Det bør være et prosjekt som fungerer ti år etter at de hvite har trukket seg ut. Meg bekjent finnes det ingen slike prosjekter bygd på den ordinære veldedighetstankegangen.
Vi er de rike som behandler de fattige i u-land slik de rike i Norge behandlet de fattige i vårt land på 1800-tallet. De rike roste seg av sitt varme hjerte fordi de ga veldedighet til de fattige. De fattige ble enda sterkere låst fast i hjelpeløshet og ydmykende takknemlighetsgjeld. Samfunnsforandringer var det ikke snakk om. Selv prester så ikke noe urettferdig i at de tjente tjue ganger mer enn gjennomsnittlige arbeidere. Forandringer skjer bare gjennom makt, om makt oppnåes gjennom organisering. Industrialiseringen førte til en organisering som ga den nødvendige makten.
Slik er det også i u-land. Veldedighet er en hengemyr som gjør situasjonen stadig verre. Gjennom kunnskap, organisering og makt kan de ta grep i sin egen livssituasjon og forandre den til det bedre.
2012-03-25T11:15:34

Torstein vold Torstein Vold

25. mars 2012 - 11:15

Endelig kvitt ham....

Det var ikke et øyeblikk for tidlig. Han har rotet rundt i verden og strødd om seg med penger. Helst til sosialistiske diktatorer. Jeg tviler på om disse pengene noen gang kommer fattige land og fattige mennesker til gode. De ender nok på hemmelige konti i skatteparadiser. Arrogant som få fløy han verden rundt og forurenset trygg på at han som minister var usårbar. Nå ryker han ut likevel.
Det var stilt spørsmål om hans rolle i Sri Lanka. Men det hele ble dysset ned. Kunne vi nå få vite hva denne mannen egentlig foretok seg i Sri Lanka? Han er visstnok definitivt nektet innreise til landet. Hvorfor?
2012-03-25T12:58:01

Inger Vibeke Haugen Inger Vibeke Haugen

25. mars 2012 - 12:58

Til alle Kommentatorer

Glem ikke alt dette ved valget i 2013!
2012-03-25T13:31:38

Erik steen Erik Steen

25. mars 2012 - 13:31

Tatt av vinden!

Jeg vil huske Solheim best for sin flopp som storkjefta fredsmegler på Sri Lanka og som en hovmodig julenisse som deler ut pengegaver til korrupsjonsdrevne " demokratiske diktaturer" .
Tanzania er kanskje det grelleste eksemplet i så måte godt fulgt av Indonesia og Brazil, hvor internasjonale eksperter sier at pengene våre ikke har ført til noen tilbakegang i avskogningen, og at mydighetene der trikser med tall og opplysninger!
Men slikt ubehagelig prat rister Solheim på hodet av og sier at: dette er vellykket pengebruk og vil fortsette å strø om seg med millarder til slike uhånterlig prosjekter. Han har vært en av drivkreftene for å foreby lagring/bruk av landminer og klasebomber. Det hadde funka bra, hvis det ikke hadde vært for at Kina og USA sa: "drit & dra med den", for ikke å snakke om at vår store nabo i øst forsatt har dem i bøtter og spann og vil bruke dem, om ikke annet for å forsyne Syria og andre vårblomster med våpna.

Forøvrig syes jeg at vi snart skal begynne å spørre oss om hva vår super-flink-smarte og uangripelige Mr. Dialouge Gahr Støre bør bli husket som? Mannen som ikke klarte å få folk som hater hverandre til å hate mindre? Jeg har hvertfall problemer med å forstå hvilke gudbenåda egenskaper han har, som vil sette varige, historiske spor etter seg?
2012-03-25T14:14:18

Hans Thomassen Hans Thomassen

25. mars 2012 - 14:14

Hva med litt jobberfaring?

En minister bør ikke sitte i alt for mange år selv om erfaring er bra ballst. Men ingen er faktisk uerstattelige, selv om vi måtte tro det selv.
Solheim, og vel også resten av den rød-grønne gjengen, har vært arrogante i sin oppføsel og omgang med norske penger. Det burde vært straffbart og dele ut milliardbeløp uten skikkelig kontroll. Egentlig burde vi ikke dele ut slike summer idet hele tatt! Ref regnskogene.
Ingen er født ferdig utviklet og med erfaring, men de tre nye ministerne har vel ikke vært ute blandt vanlige mennesker i det hele tatt, utenom en eller annen sommerjobb. Ikke Solheim heller.Slikt er ikke bra for deres troverdighet.
Man burde denne gangen ha tatt grep og fremskaffet folk med erfaring fra det vanlige livet til folk flest. Ihvertfall litt erfaring.
Disse folkene forstår ikke hva mine, dine og våre penger betyr. Eller så bryr de seg ikke.
Slik kan de kjøpe seg innpass blandt de store najonene og FN. Synes vel de er storfolk men det nok flires bak ryggen deres. Dumminger!
2012-03-25T14:14:37

Hans Thomassen Hans Thomassen

25. mars 2012 - 14:14

Hva med litt jobberfaring?

En minister bør ikke sitte i alt for mange år selv om erfaring er bra ballst. Men ingen er faktisk uerstattelige, selv om vi måtte tro det selv.
Solheim, og vel også resten av den rød-grønne gjengen, har vært arrogante i sin oppføsel og omgang med norske penger. Det burde vært straffbart og dele ut milliardbeløp uten skikkelig kontroll. Egentlig burde vi ikke dele ut slike summer idet hele tatt! Ref regnskogene.
Ingen er født ferdig utviklet og med erfaring, men de tre nye ministerne har vel ikke vært ute blandt vanlige mennesker i det hele tatt, utenom en eller annen sommerjobb. Ikke Solheim heller.Slikt er ikke bra for deres troverdighet.
Man burde denne gangen ha tatt grep og fremskaffet folk med erfaring fra det vanlige livet til folk flest. Ihvertfall litt erfaring.
Disse folkene forstår ikke hva mine, dine og våre penger betyr. Eller så bryr de seg ikke.
Slik kan de kjøpe seg innpass blandt de store najonene og FN. Synes vel de er storfolk men det nok flires bak ryggen deres. Dumminger!
2012-03-26T18:18:38

Nils krister Larsen Nils Krister Larsen

26. mars 2012 - 18:18

ministerposter på åremål

Ministerskiftene burde forekomme hyppig. Makt beruser. Ikke minst i et land som Norge. Den røde løper legges ut for en hvilken som helst minister så lenge vi kommer med penger. Lett da å skaffe seg store nettverk. Neste miljø eller utviklingsminister vil bli tatt imot med de samme åpne armer hvor som helst i verden. Veldig bra at nye politikere får reiseerfaring og nye horisonter. Ja, vi trenger fornyelse.!
2012-03-25T20:52:07

Ivar Solberg Ivar Solberg

25. mars 2012 - 20:52

Solheim

Dette forum er tydeligvis for de dumme. Maken til sprøyt skal en lete lenge etter, helt fra Tønders ureflekterte og grunne artikkel til de tøvete kommentarene. De er ikke verdt å svare på, dertil er de for farget av fordommer og politisk initierte antipatier. Blææææ!
2012-03-27T21:54:18

Erik steen Erik Steen

27. mars 2012 - 21:54

sprøyt, Solberg?

He-he, heldigvis så bidrar du selv med kvalifisert dumskap, så: Blæææh to you too!
2012-03-25T20:56:41

Mildrid halstensgård aasan Mildrid Halstensgård aasan

25. mars 2012 - 20:56

Erik Solheim

Endelig gått av! Skulle gjerne sett reisebudsjettet i alle år han har reist verden rundt, og ikke gjort noe til nytte. Det var en dårlig sorti -
2012-03-25T21:03:27

Gunnar Celius Gunnar Celius

25. mars 2012 - 21:03

Solheim

Synes alltid han har vært en sutrekopp.
2012-03-26T09:48:42

Nils Bjerkan Nils Bjerkan

26. mars 2012 - 9:48

Solheim

Denne saken handler ikke om Solheim.
Denne saken handler om Lysbakken, og hans oppførsel.
2012-03-26T10:53:40

Audun Gården Audun Gården

26. mars 2012 - 10:53

Nettopp

det ja.
2012-03-26T10:33:50

Asbjørn Svarva Asbjørn Svarva

26. mars 2012 - 10:33

SV burde heller bruker

SV burde heller bruke energien på å bidra til desentralisering av arbeidsplasser fra Oslo enn intern krangel om posisjoner.