Ebola-friskmeldt sykepleier har fått tilbakefall etter ti måneder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden til ebola-syke Pauline Cafferkey skal være svært kritisk. Ekspertene er sjokkert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske Pauline Cafferkey ble i 2014 smittet av det dødelige viruset mens hun jobber som sykepleier i Sierra Leone i Vest- Afrika.

Fredag i forrige ble hun igjen lagt inn på sykehuset, og det ble bekreftet at viruset hadde blusset opp. Tilstanden skal være kritisk og hun ligger under streng isolasjon, melder avisen The Guardian.

Det har tidligere ikke vært kjente tilfeller av at det dødelige viruset har blusset opp igjen måneder etter første sykdomstilfelle, skriver NRK.

Les også: Ny vaksine kan gi fullstendig beskyttelse mot ebola

Ifølge The Guardian skal legene ha kjent til at det var rester av viruset igjen i kroppen, men at de trodde det ikke ville få konsekvenser.

– Jeg kjenner ikke til at ebola har ført til livstruende komplikasjoner etter at pasienten først har blitt frisk, og spesielt ikke etter så mange måneder, sier professor i molekylærbiologi Jonathan Ball ved universitetet Nottingham til The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

30. august 2015 var det registrert at viruset hadde tatt 11.305 menneskeliv. Symptomene er høy feber, kraftige smerter i mage, hode og muskler samt oppkast og diaré.

Dødeligheten er fra 40 til 90 prosent, avhengig av viruset og behandlingen. I Norge overlevde det eneste tilfellet av viruset etter behandling ved Ullevål universitet sykehus.

Les også: Mala­riapa­ra­sitt satte forskere på sporet av mulig ny kreft­be­hand­ling