Selfie-intervjuet – våre digitale vaner:– Om ti år kan vi bli vår egen lege

KONTOR-SELFIE: – Selfien er tatt på kontoret - foran alle bøkene som jeg nesten aldri slår opp i lenger - alt finnes på nettet!
KONTOR-SELFIE: – Selfien er tatt på kontoret - foran alle bøkene som jeg nesten aldri slår opp i lenger - alt finnes på nettet! Foto: Steinar Madsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen, ser for seg at vi om ti år kan la teknologien gjøre noe av legens jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Steinar Madsen (59), medisinsk fagdirektør ved Legemiddelverket og privatpraktiserende spesialist i indremedisin og hjertesykdommer.

Dette gjør jeg nå: Akkurat nå prøver jeg å avslutte flest mulig oppgaver før jeg drar på ferie.

Dagens første knapp: Vekkerklokken på mobiltelefonen.

Dagens første nyheter får jeg fra … mobiltelefonen. Ser kjapt over alle overskriftene hos NRK , VG , Aftenposten , Dagbladet , Dagens Næringsliv og Dagens Medisin.

Mitt favorittnyhetssted på nett: vg.no - kjappest på de kjappe nyhetene.

Jeg foretrekker å bruke: Jeg bruker både mobil, lesebrett og laptop - avhengig av situasjonen. På reiser har jeg stor glede av nettbrett med 4G trådløst bredbånd. Da er informasjon ikke mer enn et par tastetrykk unna.

Dette nettstedet bruker jeg mest på jobben: Legemiddelverket.no - fordi jeg trenger opplysninger som jeg bruker i jobben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mitt tips til reise-app eller -nettsted: booking.com - greit sted når man skal bestille hotellrom. De har ofte rom til rimelige priser.

Dette nettstedet/tjenesten bruker jeg mest i fritiden: google - utgangspunktet for å finne opplysninger jeg trenger.

Min favoritt-app: Felleskatalogen - som lege trenger jeg ofte informasjon om et legemiddel og da er det kjapt å finne svaret her.

Hvilken app skulle du ønske fantes? Appen over alle apper - som kunne fortelle meg hvilke apper som er bra!

Min favorittblogger: Gunnar Roland Tjomlid - mannen bak «Saksynt» - som utrettelig bekjemper humbug og lureri.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette kan vi gjøre med mobilen/PCen om 10 år: Ta EKG, ta blodprøver, måle blodtrykk og mye annet - vi kan bli vår egen lege. Og så kan du bare spørre datamaskinen Watson - som allerede kan mer enn en lege - om hva du skal gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De største fordelene med digitaliseringen av samfunnet er: Raskere tilgang til informasjon og informasjonsutveksling, høyere kvalitet på ulike tjenester.

Dette nettstedet tror jeg ikke andre bruker: Physionet.org - et nettsted med samlinger av uhyre spissfindige problemer for blant annet hjertespesialister.

Hvordan tror du nettavisene ser ut om ti år? Mer levende bilder og mer interaktive.

Når du skal slappe av eller bare la deg underholde – hvilken app/nettsted velger du da? Jeg er en stor tilhenger av strømmetjenesten til NRK, der finnes det nesten alltid hyggelige eller lærerike programmer.

Hva burde ABC Nyheter satse på for å bli bedre? Gode journalister og medarbeidere som kan lage interessant stoff, som kan skrive om vanskelige og spennende temaer på en forståelig måte som ikke-fagpersonen har glede av og som fagpersonen kan fryde seg over.

Les flere selfie-intervjuer:

Siv Jensen (Frp)

Hans Christian Holte (skattedirektør)

Peter Batta (Huseiernes Landsforbund)

Linda Hofstad Helleland (Høyre)