– Vi prøvde femti ulike løsninger på badet, men alle førte til at de andre rommene ble ubrukelige

Badets ene inngang går via foreldresoverommet. Den frostede glassplaten til høyre for døren er et internvindu som lar dagslyset passere inn til barnerommet vegg-i-vegg.
Badets ene inngang går via foreldresoverommet. Den frostede glassplaten til høyre for døren er et internvindu som lar dagslyset passere inn til barnerommet vegg-i-vegg.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til slutt var det reisverket som fikk bestemme formen på badet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi prøvde femti ulike løsninger, men alle førte til at de andre rommene ble ubrukelige, sier Casper Mork-Ulnes til magasinet Bonytt.

Stadig flere loftsboder og tørkeloft blir omgjort til boareal. Da Casper og Lexie Mork-Ulnes skulle bygge bad i toppen av byvillaen fra 1900, var ikke utgangspunktet det beste. Her oppe sto reisverket tett og dumt. Dessuten var det mørkt her. Det fantes nok av muligheter, men ingen av dem var optimale.

Casper er arkitekt, og har tegnet mange hus og enda flere rom. Men sjelden har begrensningene vært like styrende.

– Vi lot til slutt reisverket bestemme formen på badet. Vi ville ikke tegnet det slik ellers.

Når rommet nå er bygget som en trekant, uten takvinduer og med to dører, er det for at kabalen i etasjen skulle gå opp. Badet har inngang både fra foreldresoverommet og fra barnerommet. For å komme hit, må du altså ta veien gjennom ett av soverommene, voksne til venstre, barn til høyre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bobil med genialt baderom

(Saken fortsetter under)

Innredningen består av hobbyplater fra Maxbo, bygget på stedet.

Baderomsinspirasjon

Badet er enkelt disponert. Rett frem, under et digert, skråstilt speil, finner vi innredningen – en kjøkkenaktig løsning med benkeplate i heltre og hvite skapfronter. Her har familien fått plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Du kan høre det, men ikke se det. I rommets ene hjørne finner vi dusjsonen, i det andre hjørnet toalettet. De to vinklene er på 45 grader, og lar seg ikke så lett utnytte til noe fornuftig. På grunn av rommets form, var det heller ikke aktuelt å sette inn badekar. Dermed ble det unormalt mye gulvplass til overs.

Og kanskje er det nettopp annerledesheten, og gulvarealet, som gjør badet til et spennende sted å være. For her, midt på flisgulvet, skjer det ting som vanligvis ikke pleier å foregå på badet.

– Barna kommer hit for å leke, ofte med venner. Her får de være alene, her er det varmt. De danser foran speilet, de leker med dukker, de spruter vann på hverandre, sier Lexie.

– Så får heller vi voksne bruke badet nede.

Les også:

Slik spriter du opp badet på budsjett

Eierne ønsket seg et bad med wow-faktor

Badet var ikke pusset opp siden 80-tallet

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no