Slik gikk det da tre familier testet matkasser i fire uker
Smak og pris skiller mest.
Om testen:
I løpet av fire uker har tre testfamilier testet fire forskjellige matkasser, med en ny matkasse hver uke. Familiene har testet standardkassen som er tilpasset antall familiemedlemmer og alder på barna.
Testkriterier (vekting): Mengde (30%), vanskelighetsgrad (30%), smak (10%), kvalitet på råvarene (20%), variasjon (10%).
Familiene:
* Pappa Vidar, mamma Kristin, Eline (6) og Tuva (4).
* Pappa Nils, mamma Anna, Mikkel (7), Josefine (8) og Hjalmar Elliot (2)
* Pappa Nicolay, mamma Anne, Magnus (15) og Kaja (12)
Hjemleverte middagskasser har blitt fast inventar hos tusenvis av norske familier. For mange er dette en løsning som reduserer tidsklemma betraktelig. Men holder leverandørene det de lover? Hvordan smaker maten? Er den vanskelig å tilberede? Det fikk vi tre uavhengige barnefamilier til å finne ut.
I testen har vi lagt mest vekt på at det er nok mat og at den er enkel og rask å tilberede. I tillegg har vi vurdert smak, variasjon og kvalitet på råvarene.
Familiene som har testet: en småbarnsfamilie (barn 4 og 6), en familie med små og litt større barn (8,7,2) og en tenåringsfamilie (barn 12,15).
Tradisjonelt og eksperimentelt
Resultatet er sprikende, siden familiene har forskjellige preferanser på smak.
Småbarnsfamilien liker Godt Levert best, mens Kokkeløren er de to andres favoritt og testvinner totalt. Teller prisen, er det greit å vite at Kokkeløren er 70 prosent dyrere enn Godt levert.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenForuten pris er det primært smaken som skiller. Vi har lagt mindre vekt på smak i vurdringen, siden den vil variere fra familie til familie. Kolonihagen og Kokkeløren byr på litt mer krydret og spesiell mat enn de to andre.
– Kokkeløren kom med gjennomførte og delikate middager. Matkassen ble levert av en hyggelig mann med forkle som fortalte oss hvilke gårder maten kom fra, som var dandert delikat og falt i smak hos store og små. Utrolig innbydende! sier mamma Anna i trebarnsfamilien.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenKolonihagen får også tommel opp smaksmessig fra to av de tre familiene.
Les også: Husmorboka» kaster lys over Norges glemte arbeidsplass
Tok for lang tid
Maten fra Kolonihagen tok betydelig lenger tid å lage enn de andre, og lenger enn angitt på pakken. Alle familiene bemerker dette. Dette trekker karakteren litt ned, selv om selve middagene var smaksrike og gode.
Artikkelen fortsetter under annonsen– Her tok alle middagene 15-30 minutter lenger tid enn hva som var oppgitt i oppskriftsheftet. Det var mye grønnsaker som skulle kuttes opp. Brokkolien var begynt å bli stygg da vi skulle bruke den, forteller mamma Kristin i småbarnsfamilien.
Les også: Stor interesse for grønnere mat – og kjøtt
- Beklagelig
Salg- og kundekoordinator i Kolonihagen, Julie Breen, synes det er beklagelig at familiene oppgir at middagene tok lenger tid å lage enn hva som er oppgitt, og beklager kvaliteten på brokkolien.
- Vi jobber kontinuerlig med at tid oppgitt i menyene skal matche virkeligheten. Vi tester alle våre retter på kjøkkenbenken når vi lager menyene slik at det skal bli så riktig som mulig.
Les mer om hva de synes i omtalene av hver matkasse under.
MRK: vi har regnet ut pris per middag for hver kasse, slik at prisene på matkassene kan sammenliknes uavhengig av antall dager de er sammensatt for.
Artikkelen fortsetter under annonsenLes også: Sunn, billig og kjempegod meny
Utsøkt mat og lett å lage, men høy pris:
Kokkeløren
Veil. pris: 298,00
Karakter: 6 / 6
Enkel mat med god smak, enkel tilberedning:
Godt levert
Veil. pris: 175,00
Karakter: 5 / 6
Lett å tilberede, fin variasjon:
Adams Matkasse
Veil. pris: 219,00
Karakter: 5 / 6
Langt mer tidkrevende enn opplyst:
Kolonihagen
Veil. pris: 286,00
Karakter: 4 / 6
Noen av produktene Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no
Les også:
Hvor mye kan du om grønnsaker?
Deilig lasagne uten pastaplater
Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no