Vegansk rett med norsk identitet i kokke-VM

Bocuse d'Or-kandidat Christopher W. Davidsen (t.v.) og coach Gunnar Hvarnes trener til kokke-VM på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Foto: Fredrik Ringe / NTB scanpix
Bocuse d'Or-kandidat Christopher W. Davidsen (t.v.) og coach Gunnar Hvarnes trener til kokke-VM på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Foto: Fredrik Ringe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Christopher W. Davidsen skal forsvare Norges ære når flere av verdens beste kokker konkurrerer om gull i kokke-VM Bocuse d'Or.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den franske storbyen Lyon er som alltid vertskap for mesterskapet, hvor kokker fra 24 land kjemper om medaljene.

Norske Christopher William Davidsen tok seg til finalen etter å ha blitt nummer to i den europeiske delfinalen i mai 2016. Davidsen, som til daglig jobber på restauranten CAYA i Trondheim, har med seg assistenten Håvard Werkland til Lyon.

– Christopher er ved godt mot. Han er godt trent og rolig, sier nordmannens trener, Gunnar Hvarnes, til NTB.

Hvarnes sier det er god stemning i den norske leiren, og at de forbereder seg godt så de ikke får noen overraskelser underveis.

– Vi skal lage en vegansk rett med norsk identitet. Vi har med oss to fantastiske norske produkter, sier Hvarnes. Hvilke produkter det er snakk om vil han ikke avsløre.

I tillegg til det veganske bidraget skal Norges kokk lage en kjøttrett med Bresse-kylling og hummer.

Hvarnes sier det norske laget er godt forberedt, men han er redd for at det skal bringe ulykke hvis han tipper hvordan det hele ender.

Konkurransen starter 24. januar og varer fram til dagen etter.