Slik lykkes du med amaryllis

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er viktig at den står lunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amaryllis (Hippeastrum x hortorum) har blitt en populær juleblomst. Grunnen er kanskje de enkle linjene, fargene og den majestetiske blomsten. Mange velger å kjøpe amaryllisløk i potte, og drive den frem så den står i full blomst til jul. Men hvis du ikke er like tålmodig, finnes det også mange nydelige varianter av amaryllis som snittblomst å få kjøpt.

(Saken fortsetter under)

Her får du noen enkle tips til hvordan du lykkes med amaryllis både i potte og som snittblomst.

(Saken fortsetter under)

Amaryllis i potte

Amaryllis som løk i potte bør settes lyst og varmt, ettersom temperatur er viktig for utviklingen av blomsterstilkene. En vanlig romtemperatur på 20 Cº er bra.

Inntil knoppen viser seg i toppen på løken, bør en være forsiktig med å gi vann. Gi gradvis mer vann etter hvert som knoppene og bladene blir synlige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hvert som stilken begynner å vokse er det lurt å snu potten rundt med jevne mellomrom slik at planten ikke vokser skjevt. Blomstene utvikler seg først når stilken er vokst ferdig.

Når blomsten har sprunget ut skal du være forsiktig med vanningen, jorden kan gjerne tørke opp mellom hver gang.

Les også: Artene vi har mistet fra norsk natur

(Saken fortsetter under)

Amaryllis som snittblomst

Når du kjøper amaryllis som snitt, kjøper du den som regel i knopp. Blomstene vil åpne seg raskt når du setter dem i vann. Bytt vann ofte, og hvis du setter blomstene kjølig om natten holder de lenger.

Les også: Høstplanter trives også innendørs

Dekorasjonstips

En ny og dekorativ måte og bruke amaryllis på er å henge blomsten opp ned. Et lekkert alternativ til den tradisjonelle adventstjernen er å henge amaryllisen opp-ned i vinduet. Du fyller den hule stilken med vann, og vips så blir den sin egen blomstervase. Pynt med fløyelsbånd som du surrer rundt stilken.

Les også:

Bruk naturen til å dekorere julegavene

Tid for tulipaner

Slik lager du julens mosekrans

Saken er opprinnelig publisert på MinOase.no/Klikk.no