Rolf og Marte pusset opp gammel jakthytte fra 80-tallet

PUSSE OPP GAMMEL HYTTE: Den største forvandlingen skjedde på kjøkkenet. Ved å flytte et sikringsskap under hytta ble hele veggen frigjort. Innredning fra Ikea.
PUSSE OPP GAMMEL HYTTE: Den største forvandlingen skjedde på kjøkkenet. Ved å flytte et sikringsskap under hytta ble hele veggen frigjort. Innredning fra Ikea.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekk den fantastiske forvandlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rolf og Marte ble hytteiere på ren impuls. En annonse lokket dem ut på en søndagstur fra Trondheim til Aure. Vel fremme nikket de anerkjennende til hverandre. Avgjørelsen falt mens de skuet ut over Mjosundet fra terrassen. Selv om hytta er omkranset av furuskog, kan man både høre og se båtene som passerer gjennom Mjosundet.

– Bilturen fra Trondheim til Aure er flott, særlig når man har passert Kyrksæterøra og plutselig får se kysten og havet, sier Marte til magasinet Hytteliv. Hun beregner kjøretiden til rundt to timer.

Hytta ligger nærmere bestemt på Ertvågsøy og er omgitt av holmer og skjær. Over tomta er det et hjortetråkk, så her kommer dyrelivet tett på.

Pusse opp gammel hytte

Om sommeren finner sola veien til hytta allerede klokka seks.

– Noe som gjør at vi får lyst til å stå opp tidlig. Da er det fint å ta en kaffe ute på terrassen og se ut over sjøen, hvor man kan observere fiskere som drar garn og niser som leker i vannoverflaten, beskriver Rolf.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om kvelden går sola ned litt før åtte, noe Rolf og Marte til å begynne med syntes var litt tidlig. Men det viste seg at de dagene finværet står på, er det bare godt å trekke inn i skyggen etter en lang dag i sola.

Les også: Mye å tjene på å bygge selv

Innvendig var hytta fra 80-tallet mindre imponerende da de tok over. At den var så upersonlig etter å ha blitt leid ut til jaktlag i flere år, passet dem imidlertid godt. Dermed var det fritt frem for å sette sitt eget preg på den. I annekset har de for eksempel plassert en 100 år gammel kommode, som kommer godt frem mot det ellers så enkle og stilrene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Basisen var helt grei, og siden ingen av oss er håndverkere, måtte vi se på muligheter innenfor det vi kunne få til selv. Riving av lettvegger, maling og kjøkkenmontering klarte vi fint på egen hånd, sier Rolf.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med nymalte vegger og tak, sprosser og karmer ble hytta som ny.

For å få mer plass og gjøre det penere inne, ble sikringsskapet flyttet ut og under hytta. Denne jobben overlot de til profesjonelle.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Fotograf Hyttebesøk Aure *** Local Caption *** Hyttebesøk Aure *** Local Caption *** Hyttebesøk Aure

Les også: Slik kan hyttedrømmen gå i oppfyllelse

Både skog, fjell og sjø

Siden hytta ikke er så stor, er det praktisk med en egen hems for barna på 10 og 13 år.

– Til sammen har vi faktisk hele 10 sengeplasser her, sier Rolf.

Marte forteller at spesielt barna er glade i annekset, særlig når de har med seg venner. Ellers er det et fint sted å trekke seg tilbake med en bok. Rundt hytta er det godt med boltreplass. Med en terrasse på nesten 150 kvadratmeter kan de kan forflytte seg rundt etter behov og vær.

– Vi synes resultatet er blitt vellykket. Uten store midler fremstår nå hytta som koselig, intim og sjelfull, mener Marte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Se hvor de fleste vil ha hytte akkurat nå

Egentlig vurderte de å kjøpe hytte på fjellet. Men på Ertvågsøy er det tilgang til fjell og lysløyper like ved. Selv om hytta ligger landlig til, lurer det også enkelte urbane impulser i nærområdet.

– Både kommunesentret og en marina med restaurant ligger bare fem minutter unna med bil eller båt, sier hun.

Fra terrassen er det bygget en 70 meter lang trapp helt ned til vannet.

– Barna fisker ofte fra brygga eller setter ut krabbeteiner der nede. Fangsten kokes på utekjøkkenet.

Båt- og vannaktiviteter hører med til hyttelivet. Fiske og bading likeså. Rolf innrømmer gladelig at han gjerne hiver seg med på noen av de mange vannkrigene som også kan oppstå.

Les også: Her finner du rimelige hytter med god plass