I Sør-Korea er insektmat en milionindustri

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hemmeligheten er å tilsette insektene til maten i pulver- og oljeform, så de ikke blir synlige for gjestene, ifølge restauranteier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranteier Kim Young-Wook eksprimenterer med nye retter med insekter i for å få flere sørkoreanere hekta på insektmat.

Insekter er spesialiteten på hans restaurant, Papillon's Kitchen i Seoul i Sør-Korea. Hemmeligheten er å tilsette insektene til maten i pulver- og oljeform, så de ikke blir synlige for gjestene, ifølge Young-Wook.

– Når maten blir laget akkurat som annen mat, så føltes det ikke som om jeg spiste insekter, sier restaurantgjest Bae Su-Hyeon til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Vil at nordmenn skal spise insekter

Miljøvennlige kryp

Mange er lite villige til å innføre insekter som en normal del av dietten sin, også i Sør-Korea. Likevel har insektindustrien i landet vokst til å bli en millionindustri.

Nå prøver regjeringen i Sør-Korea å overbevise folk om at insektmat er fremtiden, fordi det er svært miljøvennlig å avle opp insekter, og de krever lite vann og lite plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er mange insekter svært rike på proteiner, vitaminer og fiber.

Les også: Slik skal forskerne få deg til å spise insekter

– Må få et godt førsteinntrykk

Kim Young-Wook mener nøkkelen til fremtidig insektsuksess er å få folk til å smake, og til å like det de smaker på.

– Hvis folk smaker på maten, får et godt førsteinntrykk og liker smaken, betyr det alt. Smaken taler for seg selv, sier Young-Wook til Reuters.

Les også: FN: – Vi bør spise mer insekter