I Sør-Korea er insektmat en milionindustri
– Hemmeligheten er å tilsette insektene til maten i pulver- og oljeform, så de ikke blir synlige for gjestene, ifølge restauranteier.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Restauranteier Kim Young-Wook eksprimenterer med nye retter med insekter i for å få flere sørkoreanere hekta på insektmat.
Insekter er spesialiteten på hans restaurant, Papillon's Kitchen i Seoul i Sør-Korea. Hemmeligheten er å tilsette insektene til maten i pulver- og oljeform, så de ikke blir synlige for gjestene, ifølge Young-Wook.
– Når maten blir laget akkurat som annen mat, så føltes det ikke som om jeg spiste insekter, sier restaurantgjest Bae Su-Hyeon til nyhetsbyrået Reuters.
Les også: Vil at nordmenn skal spise insekter
Miljøvennlige kryp
Mange er lite villige til å innføre insekter som en normal del av dietten sin, også i Sør-Korea. Likevel har insektindustrien i landet vokst til å bli en millionindustri.
Nå prøver regjeringen i Sør-Korea å overbevise folk om at insektmat er fremtiden, fordi det er svært miljøvennlig å avle opp insekter, og de krever lite vann og lite plass.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenI tillegg er mange insekter svært rike på proteiner, vitaminer og fiber.
Les også: Slik skal forskerne få deg til å spise insekter
– Må få et godt førsteinntrykk
Kim Young-Wook mener nøkkelen til fremtidig insektsuksess er å få folk til å smake, og til å like det de smaker på.
– Hvis folk smaker på maten, får et godt førsteinntrykk og liker smaken, betyr det alt. Smaken taler for seg selv, sier Young-Wook til Reuters.
Les også: FN: – Vi bør spise mer insekter