Videoene til Chris (27) hyller barn med spesielle behov

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennom rørende videointervjuer forsøker Chris Ulmer å bryte ned fordommer og skape økt forståelse for barn med spesielle behov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ble inspirert til å starte å filme møtene med elevene fra spesialklassen min etter at jeg la merke til at de var frakoblet fra resten av samfunnet, sier Chris Ulmer til ABC Nyheter.

Amerikaneren er utdannet lærer med spesialisering innen spesialundervisning, og grunnlegger av den veldedige organisasjonen «Special Books by Special Kids» (SBSK).

Facebook-siden til organisasjonen legger han jevnlig ut videosnutter av møter med barn med spesielle utfordringer, både psykiske og fysiske.

I videoen øverst i saken kan du møte Turner med Downs syndrom, brødrene Jayden og Hunter, som begge er autister, og Ryan med Phelan-McDermids syndrom.

Les også: Ni av ti velger abort når fosteret har Downs

Ville gi elevene en stemme

Før Ulmer begynte med filmprosjektet sitt, jobbet han tre år i strekk med den samme spesialklassen.

– Fordi jeg var så heldig å bli kjent med dem, ble jeg også kjent med intelligensen, humoren og talentet deres. Jeg bekymret meg for at resten av verden ikke klarer å se disse utrolige menneskene for hva de er, sier Ulmer til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor bestemte han seg for å lage en plattform der han kunne gi elevene sine en stemme og en sjanse til å kommunisere med omverdenen.

Til og begynne med filmet han kun sine egne elever. Etter hvert begynte det å komme inn forespørsler fra hele USA fra foreldre som lurte på om Ulmer kunne intevjue og filme deres barn også.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dag er innboksen vår overfyllt med forespørsler fra personer fra hele verden som vil la seg intervjue. Jeg vil bruke resten av livet mitt på å forsøke å dele historiene til så mange mennesker som mulig, sier Ulmer.

Les også: Stor støtte til Casper (8) etter hetsen

Ønsker å skape aksept og bevissthet

Ulmer startet prosjektet SBSK i april 2015, men det var først i juni at han sluttet i jobben sin som lærer og begynte å jobbe fulltid med organisasjonen. Han driver den sammen med kjæresten sin, Alyssa.

Det blir lite søvn på dem om dagen. Responsen fra publikum har vært enorm. Over en halv million mennesker følger Facebook-siden til SBSK, og den mest populære videoen på siden har blitt sett over 13 millioner ganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulmer forteller at de blir kontaktet av mennesker fra nye land hele tiden. Målet er å nå ut til så mange mennesker som overhodet mulig, gi dem kunnskap og endre holdningene deres.

– Vi ønsker å lede en global bevegelse for aksept som skaper bevissthet rundt gledene, behovene og utfordringene til barn med spesielle behov. Kort sagt så ønsker vi å normalisere mangfoldet av mennesker og skape en varig forandring av holdninger, avslutter Ulmer.

Les også: – Jeg våknet en dag, og var lam