Ti deilige salater i sommervarmen
Med sommeren kommer nye, friske ingredienser du kan piffe opp salaten med.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Enten som tilbehør til grillmaten eller som deilig lunsj, en frisk salat slår aldri feil. Men den trenger ikke bare bestå av et salathode, tomater og agurk. Med sommermånedene kommer mange nye, friske ingredienser som passer utmerket i en salat, enten på kjøkkenbordet eller på stranda.
1. Cantaloupe- og mozzarella-salat
Melon og mozzarello passer utmerket sammen, spesielt sammen med en salt skinke. En rett som ofte brukes som forrett, men med mer grønt og andre grønnsaker kan dette fort bli en hovedrett.
Les også: Melon og jordbærsorbet med rosévin
2. Salat med friske bær og fetaost
En kremet fetaost og noen syrlige bær er en uslåelig kombinasjon. Sammen med litt grønne blader og valnøtter blir dette et sommerlig og enkelt måltid som passer utmerket å ta med i piknikkurven.
Les også: Kjendistrener: – Slik spiser du en sunnere frokost
3. Frisk salat med fiken og ruccola
Det er lite som slår en salat med fiken. Miks den med litt ost og nøtter, og overrask gjestene dine med en uvanlig og frisk salat.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: Pastasalaten du garantert vil elske
4. Grillet vannmelon, fetaost og basilikum
Når du griller vannmelonen fremhever du fruktens søte og saftige smaker. Putt melonskivene en salat med fetaost og basilikum, og du får en skikkelig smaksbombe. Man trenger ikke kjøtt for å lage deilig grillmat.
Les også: Det beste å gjøre med asparges
5. Dessertsalat med ostekake og bær
Orker du ikke bake i varmen? Gjør det enkelt og kutt opp bær av ulike slag. Legg dem i en bolle og server dem med en deilig ostekrem laget av basen du bruker i en ostekake. Topp gjerne med knust kjeks.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: Slik lager du god pinneis
6. Granateple, pære og nøtter
De syrlige og sprø granateplenefrøene vil utfylle de søte og friske pæreskivene. Sammen med knasende nøtter, for eksempel pekan- eller valnøtter, og litt ruccola har du en forfriskende lunsj i sommervarmen.
Les også: På granatepleslang i Tunisia
7. Grillet kirsebær, chevre og kandiserte hasselnøtter
Akkurat som med vannmelon blir smakene fremhevet i kirsebærene når du griller dem. Server i en salat med chevre og kandiserte hasselnøtter. Topp med honning om du ønsker en søtere salat.
Artikkelen fortsetter under annonsenLes også: Tabbene som kan ødelegge kirsebærtreet ditt
8. Salat med vannmelon, jordbær og grønn salsa
Trenger du litt krydder i hverdagen? Da bør du prøve denne. Bland en salat med vannmelon og jordbær, og bruk en grønn salsa laget på tomatillo (ekstern lenke) til dressing.
Les også: Karritriksene som gjør maten super
9. Caprese med fersken
En italiensk caprese ser du oftest med skiver av mozzarello og tomat toppet med olivenolje. Bytt ut tomatskivene med fersken og få en helt ny smaksopplevelse i sommervarmen.
Les også: Grillmat med lite karbohydrater og mye kjærlighet
10. Fruktsalat med honning, lime og quinoa
Bruk frukten du har eller liker best, skvis litt lime over og topp med honning. For å få i deg ekstra proteiner kan du blande i kokte quinoa-frø. Slik blir den samkfulle fruktsalaten mer mettende.
Les også: 12 tips til en glutenfri start på dagen