De fire kjappeste mandagsmiddagene

Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Colourbox
Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det trenger ikke ta mer enn ti minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det trenger ikke ta lang tid å lage mat.

Jeg skal innrømme at jeg, som regel, ikke bryr meg om hvor lang tid det tar.

- HÆ?!

Nei, det gjør jeg ikke. Det får ta den tiden det tar.

- Men, hva om jentungen skal på turn klokka halv seks, da?

Jeg tenker at det får greie seg med en brødskive eller to med leverpostei og sylteagurker så lenge. Så tar vi heller middagen senere. Dagen blir ikke helt det sammen uten... å samles rundt middagsbordet, tenker jeg.

Vel, det er i alle fall sånn i prinsippet. Noen ganger er virkeligheten kul umulig.

OK, da.

Og det er de dagene det er godt å være godvenner med disse fem oppskriftene. Om de kvalifiserer som fullverdige middager vil sikkert noen benekte. Men, så var altså alternativet enda verre: Brødskiver med leverpostei (og du er attpåtil tom for sylteagurker).

Les også: Trikset som hindrer småspisingen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Lenger ned finner du du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Foto: Colourbox
Lenger ned finner du du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Foto: Colourbox

Lettvint middag nummer en:

Omelett! Du trenger bare tre egg og litt ost, så har du i alle fall nok til å lage et varmt (skal vi si lunt?) måltid!

Litt mer tid? Prøv denne.

Lettvint middag nummer to:

Couscous! Juks litt med framgangsmåten om tiden løper fra deg, sleng couscous og vann sammen i en kjele - når det koker er den ferdig.

Hakk rå grønnskaker (tomat, paprika, agurk etc) og vend dem inn - kanskje sammen med litt flytende buljong, krydder og litt smør eller olje.

Litt mer tid? Prøv denne.

Les også: – Ikke spis våre produkter daglig

Lettvint middag nummer tre:

Spagetti carbonara! Stek baconbiter sprø og kok pasta. Pisk egg i en bolle (som tåler varme). Sil av pastaen og hell den kokvarme pastaen over eggene så det blir en "saus". Vend inn baconet og server med parmesan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

12 minutter...?

Lettvint middag nummer fire:

Ertesuppe! I en kaserolle, stek en liten løk i smør og ha i hvitløk, fløte og hvitvin (eller vann og litt eddik). Kok opp, ha i erter og kjør jevnt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferdig!

Les også: Slik sikrer du deg kvalitetsskrei til middag

Lettvint middag nummer fem:

Cacio e pepe! Kok pasta i så lite vann du klarer. Ha smør og pepper i en stekepanne og stek til det dufter veldig livlig. Ha i koktpasta med litt pastavann - og rør inn litt revet parmesan.

Litt mer tid? Prøv denne.


Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan


Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje/smør til steking

Artikkelen fortsetter under annonsen


Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd, knust

0,5 dl hvitvin

2 dl kremfløte

150 g erter, frosne

crème fraîche


Ett-minutts-omelett

Dette er den kjappeste måten å lage en omelett.

Til 1 porsjon:

1 stk egg

2 skiver ost

salt

olje/smør til steking


Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)


Les også:

Matspørsmålene du neppe klarer å svare på

Osterettene som gjør deg blid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no