Snøkuken fikk ikke stå

Se Emilian Savas egen dronevideo av snøkuken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gøteborgs omdiskuterte snøkuk har gjenoppstått i gigantisk utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om vi har kommet til det herrens år 2016, så er det fremdeles enkelte ting som klarer å hente frem puritaneren hos enkelte. I Gøteborg hadde noen i nattens mulm og mørke tegnet en solid kuk i snøen ute på isen i Vollgraven. Noen syntes dette var svært upassende og kontaktet kommunen som reagerte sporenstreks.

Les også: Sjåføren skulle aldri ha tøffet seg på glattisen

Protestgruppe på Facebook

Mens sollyset fremdeles skinte på det lille kunstverket, ankom et saneringsfirma, hyret inn av kommunen for å fjerne den provoserende usømmeligheten fra isens overflate.

Etter mye om og men fikk de visket det bort, og dermed trodde nok kommunestyret at saken var ute av verden. Men i sosiale medier mente stadig flere at det var et angrep på den frie kunsten og Facebook-gruppen Återställ Snökuken samlet over 3000 engasjerte sjeler og tilhengere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gjorde skrekk­funn bak kjø­le­ska­pet

Gigantisk manndom

Emilian Sava var en av mennene som deltok i fjerningen av verket i Vollgraven, som enkelte har omdøpt til Ballgraven. Etter å ha lest flere av innleggene i Facebook-gruppen, grep han telefonen, ringte kameraten og bad ham ta med seg snøfreseren – nå skulle det lages snøkuk!

Resultatet kan du se i snøen på den tilfrosne Askimsviken utenfor Gøteborg. Der har nemlig Emilian og kollegene i saneringsfirmaet gjenskapt kuken i en flere ganger større versjon. Faktisk er den så stor at du må fly over for å nyte synet av den i sin fulle manndom.

Les også: Snøkaos? Bare stup i det

Fjernsynskanalen SVTs intervju med både tilskuere og bakmenn er også noe for seg selv: