Oppskrifter med avokado:Avokadorettene alle elsker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik får du en grønn januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den supre Clotilde skriver til oss fra Paris. Hun har det med å trylle frem godsaker vi vanligvis ikke tenker på her på berget. Hun har skrevet om tomatoppskrifer vi ikke visste om, det glitrende mandelsmøret og gitt oss morsomme oppskrifter med kokosmelk, for eksempel.

Med den sarte, søtlige smaken og kremete konsistensen er avokadoen – teknisk sett en frukt – en gave til salte retter. Ettersom de flys inn fra varme strøk, hvor de dyrkes, må de høstes umodne. Det er med andre ord helt ok å kjøpe umoden avokado, så lenge de modnes hjemme hos deg. Den er moden når skinnet er nesten svart og du kan kjenne at kjøttet gir litt etter når du trykker på det.

Les også: Kiwi dropper holdbarhetsgarantien

Avokado i skjellet

Prøv en superenkel snack: Del avokadoen i to, fjerne stenen og spis med skje. Ha gjerne på litt salt eller soya saus, nykvernet pepper (eller noe annet du liker) – og kanskje litt gurkemeie eller malt ingefær (alle oppskriftene finner du nedenfor).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Prisene på frukt og grønt øker kraftig

Enkel guacamole

Det er umulig å ikke tenke guacamole når vi snakker om avokado. Den meksikanske sausen av most avokado er superb. Den er veldig enkel å lage selv. Og den kan spises med tortilla chips, trekanter av pitabrød eller som pålegg på brødskiver.

Les også: Nyttårsforsettene du vil elske å følge - og holde

Avokado toast

Det er ikke noe enklere og bedre enn å mose en moden avokado og ha på en brødskive, særlig rugbrød. Mos med en gaffel og nyt hvordan du tvinger frem en grov tekstur på mosen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og, når du får venner på besøk, lag din egne avokado- og reddikcanapeer. Legg noen fine biter med reddiker på de enkle avokado-toastene – og så har du en liten bit som alle kommer til å digge.

Les også: Regjeringen vil gjøre sukkerfri saft billigere

Rull den opp!

Å lage en japansk mai høres sikkert skremmende ut. Men, frykt ikke: I denne raske nori-rullen med agurk og avokado dropper vi risen og ruller enkelt bare opp noriblader med tynne skiver av av agurk og båter av avokado. Resultatet er en elegant og deilig lunsj-snack!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Så mye grønnsaker inneholder den nye pastaen

Jazz opp salaten din!

Når du synes salaten mangler det lille ekstra som gjør den god – da er avokadoen gjerne svaret. Om det er en salat med stekt brokkoli eller revet gulrot vil de fyldige, lysegrønne bitene heve hver eneste munnful.

Les også: – Poteter kan redusere risikoen for magekreft

Ha avokado i dressinger

Avokadoens kremete konsistens gjør at den kan erstatte krem i oppskrifter dersom du vil unngå meieriprodukter. I denne kylling- og reddiksalaten er den Grønne gudinnens dressing eksepsjonelt silkemyk.

Les også: Oppskrift på sjokoladekake: Denne vil imponere gjestene dine

Ha avokado i smoothies

Dersom du liker å bruke blenderen til å lage fruktsmoothies eller grønne smoothies (fruktsmoothies med grønnsaker som gir litt ekstra næring), er det lurt å bruke avokadoer. Det gjøre smoothiene rikere og de blir mer fyldigere i konsistensen. Selv liker jeg å lage grønne smoothiekuler som vi spiser med skje overstrødd med det vi finner for godt.

Avokadoen er nøkkelen til en fabelaktig konsistens.

Les også: Oppskrift på eplekake med vaniljesaus

Nedenfor er alle oppskriftenene - kos deg!

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no