Helgekos med smell
Nasjonalretten taco har en annen betydning enn du kanskje var klar over.
Du startet kanskje helgen med et måltid taco, eller mulig det skal fortæres i kveld. Helt sikkert er det uansett, taco har blitt en norgesvenn på linje med rockegruppa Smokie, Bonni Tyler og gode, gamle Horst Tappert.
Enten du er typen som på død og liv skal ha guacamolen nederst, eller som syns mais er en styggedom som ikke hører hjemme i helgekosen, spiser du det som opprinnelig hadde en helt annen betydning enn mat.
Opphavet til matretten som kan lages på flere måter enn det er hobbykokker, ble trolig funnet opp av mexikanske arbeidere i sølvgruvene der, skriver matmagasinet Food and Wine. I mexikansk gruvearbeider-sjargong var en taco en betegnelse på sprengstoff pakket i papir, som ble brukt i utgravingen av gruvene.
Selve ordet ble ikke vanlig i dagligtalen før på 1800-tallet, altså lenge før det inntok norske spisebord.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenHvis du vurderer det mexikanske alternative til dagens middag får du noen tips vei til butikken her:
Det er ikke bare chili og annet sterkt krydder som kan gi maten en ekstra piff. Skvis litt lime over kjøttet eller salsaen, og vips henger tacoen med litt mer sammen.
Men hvilken kjøttdeig du egentlig skal bruke, er kanskje ikke så lett å vite. I denne testen får du vite hvilken variant som faktisk er best.
Du kan også lese testen av flere ulike ferdigsett med taco.