– Gjør det lettere å være utro og finne tilfeldige sexpartnere

En halv million nordmenn har installert Tinder på mobilen.
En halv million nordmenn har installert Tinder på mobilen. Foto: COLOURBOX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksperter er negative til appen Tinder som minst 500.000 nordmenn har installert på mobilen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 500.000 nordmenn bruker sjekke-appen Tinder, hvor man kan komme i kontakt med andre single med et enkelt sveip, skriver NRK.

På verdensbasis har Tinder 1,6 milliarder brukere.

Eksperter er imidlertid skeptiske til Tinder og lignende apper på grunn av overdrevent utseendefokus.

– Datingapper kan føre til overfladiskhet. Bilder er den primære kontaktskapende strategien, og det blir et sterkt fokus på profilbildet og utseendet til en person. Mange kan legge vekt på bilder der de fremstår så attraktive som mulig, eller profilerer seg med interesser de ikke har. Det kan fungere på appen, men gjennomskues når en treffes, mener sosiale medier-ekspert Berit Skog, førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU til NRK.

Les også: Tinder-gründer anmeldt for seksuell trakkasering

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjør det enklere å finne partner

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er ifølge NRK positiv til appen, ettersom den gjør det enklere for folkå finne en sexpartner. Datingekspert Ane Hagen tror den fører til mer utroskap:

– Appene bidrar til flere one night stands og utroskap. Det er enklere å få tak i noen. Jeg har studert dette, og flere jeg har observert er gift eller i et forhold, sier hun til NRK.

Mange på Tinder er gift

Ifølge en studie (Global Web Index), som ble publisert i mai, er 30 prosent av brukerne på Tinder gift. 12 prosent av brukerne oppgir at de er i et forhold, ifølge AFP Relaxnews.

62 prosent av brukerne er menn i alderen 16 til 34 år.

Til tross for at Tinder for mye oppmerksomhet, både i media og blant folk i gata, bruker ikke alle som har en profil Tinder aktivt.

Studien, som var basert på en spørreundersøkelse med 47.622 deltagere fra 33 ulike land, oppdaget at kun én prosent av alle som hadde installert appen brukte den aktivt.

Er du på Tinder, er det en sjanse for at du sveiper forbi en kjendis, om du befinner deg i samme område som personen.

Tinder har nå begynt å merke profilen til offentlig kjente personer, slik at du ikke risikerer å bli lurt, melder AFP Relaxnews.