Dette må du vite om Windows 10

I slutten av juli er Windows 10 tilgjegnelig for nedlasting. Foto: AFP Relaxnews
I slutten av juli er Windows 10 tilgjegnelig for nedlasting. Foto: AFP Relaxnews
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye versjonen kommer i juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt er klart for lanseringen av neste utgave av det som er verdens mest populære operativsystem. Windows 10 vil være klart for nedlasting fra 29. juli, skriver AFP Relaxnews.

Dette trenger du å vite om den nye versjonen.

Gratis for millioner

Windows 10 vil være gratis for millioner av brukere, men ikke alle. Du må ha Windows 7, 8 eller 8.1. på maskinen.

Ifølge AFP Relaxnews vil prisen ligge på rundt 900 kroner for en basispakke for en som skal ha operativsystemet til hjemmebruk, og som ikke har en av versjonene vi allerede har nevnt.

Det er enkelt å finne ut om din pc er kompatibel med Windows 10. Microsoft har appen «Get Windows 10», som allerede skal være installert på PC'en hvis du har Windows 8.1, eller skal være anbefalt som en nedlasting for de som har Windows 7. Når du åpner den, vil maskinen bli sjekket for å se om den takler oppgraderingen og forhåpentligvis vise eventuelle hindre for oppgraderingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nyeste er den sikreste

Selve nedlastingen skal være fort gjort. De som har en av de to siste Windows-versjonene skal få en kopi av operativsystemet på skrivebordet. Klikk på det lille Wondows-ikonet og du får opp en meny for nedlasting, skriver AFP Relaxnews.

Skal du laste ned eller hoppe over denne versjonen? Av sikkerhetsmessige årsaker er det alltid best å ha den nyest versjonen av et operativsystem. Det kommer også endel forbedringer med Windows 10.

For desktop-brukere kommer Start-menyen tilbake og dette vil gjøre alt enklere. Den talestyrte assistenten Cortana, som opprinnelig var laget for Windows-telefoner, blir også tilgjengelig for desktop. Assistenten kan løse oppgaver og svare på spørsmål.