Et skikkelig vin-kupp: 250.000 kr for seks flasker

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste vil kalle det galskap. Men vinelskere kaller det et godt kjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kassen med de seks vinflasker av merke Petrus fra 1982 gikk under hammeren hos auksjonshuset Sotheby’s forrige uke for den «nette» sum av 20.000 pund, oppunder 250.000 norske kroner.

– I 1983, da denne vinen kom på markedet laget de bare rundt 2000 kasser. Det kostet opprinnelig 500 pund per kasse, sier Tom Gearing, direktør for selskapet Cult Wines.

Så selv om mange nok vil synes prisen for seks flasker vin er hårreisende, vil andre se på det som en investering som kan gi avkastning.

Se også: Unik diamant lagt ut for salg

– Jeg vil tro de får en avkastning på 8-10 prosent over 5-7 år. Har man flaks, og området vinen er fra blir superpopulært igjen, kan man få opptil 20-25 prosent per år, sier Gearing.

Sotheby’s solgte vin for 600.000 dollar på auksjonen forrige uke. Mange av kjøperne er fra Asia, der vin den siste tiden nesten har fått mytisk status. Et lite opplag hos de mest eksklusive merkene får fort så stor etterspørsel at prisene stiger raskt.

Se også: Auksjonssjef: – Verden må lære at Munch er norsk

Ifølge Gearing kan de med interesse og teft for viner tjene på investering i vin. Han mener det skal holde med en førstegangsinvestering på 5000 pund, for å kunne få en god avkastning. Om du klarer å motstå fristelsen til å drikke vinen selv, da…