Nå skal vinen bare gjøre godt
Amerikanske forskere lover at du ikke skal bli fyllesyk.
Forskere i USA har funnet en ny form for gjær som skal brukes til å øke de helsemessige fordelene av vin og redusere giftige biprodukter som kan forårsake fyllesyke dagen derpå.
Det kommer frem i en fersk utgave av Applied and Enviromental Microbiology, skriver AFP Relaxnews.
Ved hjelp av en metode som sørger for helt nøyaktige genetiske mutasjoner har forskerne modifisert en art av gjær som vanligvis brukes i øl- og vinindustrien.
Les også: En underlig kobling mellom øl og hunder
Ifølge forskerne kan den modifiserte gjæren brukes til å øke mengden av resveratrol, en kraftig antioksidant, i vin.
Den nye gjæren kan brukes til å forbedre den sekundære gjæringsprosessen, kjent som malolaktisk gjæring.
Ifølge forskerne ved universitetet i Illinois kan konstruert gjær tidoble mengden av resveratrol i vinen.
Les også: Dette kan du gjøre med brukte teposer
Uriktig malolaktisk gjæring kan imidlertid generere giftige biprodukter som forårsaker bakrus.
Den nye prosessen kan senere også komme til å bli brukt i øl, kefir, ost og andre produkter, som dermed vil kunne inneholde de gunstige antioksidantene.