Legene erklærte nyfødte Jamie død – plutselig gispet han etter luft

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er Jamie og tvillingsøsteren Emily fem år gamle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tre år forsøkte Kate og David Ogg fra Queensland, Australia, å få barn og i 2010 ble endelig Kate gravid – og det med tvillinger.

– Vi ble så lykkelige! Vi skulle få to barn, det var helt fantastisk å vite, sier mamma Kate i en reklamefilm for Johnson's Baby.

Se den rørende historien øverst i artikkelen.

Erklært død

26 uker ut i svangerskapet ble Kate fortalt at tvillingene ville komme fortere enn forventet.

– Da tvillingene ble født var det stor forvirring om hvilke kjønn de var, men etter hvert kom legen til oss og spurte om vi hadde gitt sønnen vår et navn.

Kate og David hadde fått ei jente og en gutt, men de merket plutselig den triste stemningen på fødestuen.

– Legen satte seg ned på sengekanten og sa: «Jamie overlevde ikke, vi har mistet ham», forteller tvillingmoren gråtkvalt.

La ham på brystet

Den nybakte faren kollapset på sykehusgulvet da de fikk den grusomme beskjeden, men mamma Kate holdt hodet kaldt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ba David om å kle av seg på overkroppen og legge seg inntil babyen og meg. Jeg ville at Jamie skulle være varm og i live, han var så kald.

Slik lå de i stillhet og tok farvel med det lille livet de så vidt hadde rukket å møte.

– Vi sa til ham at han måtte passe på tvillingsøsteren sin, Emily, hvilke planer vi hadde for ham i fremtiden og hvor mye alle elsker ham, sier Kate og forteller videre hvordan hun og David gråt og gråt mens de holdt lille Jamie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og så, plutselig, bevegde han på seg og gispet etter luft! Vi tilkalte sykepleierne, men de fortalte oss at han kom til å dø igjen og at vi måtte ta farvel. Så åpnet han øynene, da var de overbevist, smiler tvillingmammaen.

Dramatisk start på livet

GOD KLEM: Emily og Jamie passer godt på hverandre, og på lillebror Charlie. Foto: PrivatGOD KLEM: Emily og Jamie passer godt på hverandre, og på lillebror Charlie. Foto: Privat

Fem år senere er tvillingene fortsatt friske og raske, med en lillebror på fire, og alle barna har fått fortalt den dramatiske historien.

– Emily begynte å gråte og klemte tvillingbroren sin, forteller Kate til Daily Mail.

Nå samler Kate og David inn penger til premature barn. På egen Facebook-side forteller de sin historie og hvordan man hjelpe.