Veteran fant 70 år gammelt kjærlighetsbrev

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble tårevått da en Andre verdenskrig-veteran ble gjenforent med et kjærlighetsbrev han skrev for over 70 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjærlighetsbrevet er datert 29. desember 1944, og dukket opp inni et platecover i en bruktbutikk etter å ha vært borte lengre tid. Kvinnen som fant brevet sendte det tilbake til sin rettmessige eier, Bill Moore (90) fra Colorado i USA.

Bill skrev brevet til sin kjæreste Bernadean Gibson da han var i krigen som 20-åring. De to møttes da de gikk på videregående skole, men ble separert da krigen kom og Bill måtte ut i tjeneste, ifølge Daily Mail.

Det var en emosjonell mann som leste brevet han førte til pennen for 70 år siden. Se video øverst i saken.

Les også: Hver dag i 40 år har han skrevet kjærlighetsbrev til henne

En kjærlighetserklæring

«Min kjære, elskverdige, forlokkende Bernadean» begynner brevet. Bill Moore spøker med at han hadde brukt flere adjektiver for å beskrive sin elskede, men han hadde ikke plass.

Brevet fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Du er så nydelig, kjære, at jeg ofte lurer på hvordan det er mulig at du er min. Jeg er den heldigste mannen i verden, vet du. Og du er grunnen til det, Bernadean. Til og med navnet ditt høres nydelig ut for meg. Det er bare når jeg føler meg så forferdelig ensom at jeg skriver brev som dette. Jeg har aldri hatt en lengsel for noen i hele mitt liv, slik jeg har etter deg.»

Les også: – Cash skrev tidenes kjærlighetsbrev

Holdt sammen hele livet

Bernadean Gibson og Bill Moore endte opp med å være gift i 63 år, helt til hun døde i 2010. Paret fikk tre barn sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av dem, Melinda Gale (48) beskriver oppdagelsen av det gamle brevet som en «fantastisk gave» som minner henne om det veldig spesielle båndet foreldrene hennes hadde, ifølge Daily Mail.

Bill Moore savner sin spesielle kone, og sier at han tenker på henne konstant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelig å snakke høyt om det til andre mennesker, sier Moore til ABC News.

– Men jeg elsket henne, og hun elsket meg. Det er alt jeg kan fortelle dere. Det er en sorg ikke å være sammen med henne hele tiden, sier han mens tårene renner.

Les også: Mick Jaggers kjærlighetsbrev gikk for 1,6 mill.

Johnny Cash og June Carter Cash var et par i over 30 år. June gikk bort i mai 2003. Johnny Cash døde fire måneder etter henne.

Videre på listen kommer kjærlighetserklæringer signert kjenninger som Winston Churchill, John Keats, Ernest Hemingway og Napoleon Bonaparte. På sjetteplass kommer Richard Burtons brev som lovpriser Elizabeth Taylor.

Sjuendeplass går faktisk til Henry VIII av England – som i sitt brev bønnfaller Anne Boleyn om å si hvor hun står når det gjelder deres kjærlighet.

Kjærlighetsbrev ført i pennen av Beethoven, Gerald Ford og Jimi Hendrix får avslutte topp- ti-listen.

Relaterte temaer

Skriv ny kommentar


Alle kommentarer blir publisert under fullt navn. Vi oppfordrer kommentatorer til å kritisere, rose, utvikle og tilføre ny kunnskap om temaet som diskuteres. Saklige og velformulerte innlegg blir satt pris på (av både artikkelforfatter og leserne) og kan bli sitert av redaksjonen.

ABC Nyheter fjerner innlegg som ikke har noe med saken å gjøre, sjikane eller dårlig formulerte kommentarer som ikke tilfører debatten noe nytt. ABC Nyheter aksepterer ikke nedsettende kommentarer om kjønn, rase, religion eller seksuell legning. Markedsføring av produkter eller tjenester er ikke tillatt. Kommentarer som er i strid med dette, gjeldende lovgivning og alminnelige skikk og bruk på nettet vil bli slettet, og brukeren vil kunne bli utestengt.

For å gjøre kommentarfeltet leservennlig er kommentarene begrenset til 2000 tegn inkludert mellomrom. Det er mulig å lenke til andre nettsteder og kilder i stedet for å kopiere inn tekst fra disse.

Mine snarveier

Mest lest akkurat nå

Delt på Facebook