– Slik bygger du et hus på 1-2-3

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først lastes plantegningene ned fra nettet. Deretter skrives byggedelene ut med en 3D-printer. Så er det bare å sette det hele sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ideen er gratis og åpen for alle, og det er et designkontor i London som står bak WikiHouse. Foreløpig finnes bare ett hus på hjemmesidene deres, men håpet er at alle som ønsker kan være med å diskutere og komme med ideer til nye og bedre løsninger.

– Alle skal kunne dele og laste huset, for så å tilpasse det dine egne ønsker. Deretter printer du ut delene med en maskin som kalles CNC. Maskinen er en krysning mellom en skriver og en drill, som skjærer ut delene av for eksempel kryssfiner. Det gir deg et flatpakket hus du kan bygge på noen få dager, sier Alastair Parvin, en av folkene bak WikiHouse til Reuters.

Se også: 3D-printet ny nakkevirvel

Håpet er at hus-ideen skal være en del av løsningen på den globale boligkrisen verden står overfor. Ifølge FN vil jorda ha en befolkning på åtte milliarder innen 2030.

Se også: Printet ut 3D-bolig på 24 timer

Delene til huset blir skåret til så presist, at alt passer perfekt sammen, og man trenger ingen avanserte redskaper for å sette huset sammen. Huset kan også tas fra hverandre, og settes opp et annet sted.