Lanserer øl brygget med hvaltestikler
Et islandsk bryggeri satser på øl med røkte, saltede og tørkede hvaltestikler.
«Den perfekte gaveideen for menn», mener mikrobryggeriet Steðja.
Etter en vellykket lansering av et øl laget med hvalbein og –kjøtt er bryggeriet nå i ferd med å utvikle oppfølgeren «Hvalur 2», denne gang med hvaltestikler.
Hvert brygg smakes til med en hel hvaltestikkel, som har blitt speket etter gamle islandske tradisjoner, lett saltet og siden røkt, melder det islandske nyhetsnettstedet Visir ifølge AFP Relaxnews.
Les også: Her får du 7000 år med øltradisjoner
Brygget lages også med maltet bygg, humle og vann fra Island. Flaskene med hvaltestikkeløl kommer i butikken landet rundt 23. januar, ved inngangen til Thorri, en islandsk høytid da familier spiser tradisjonsmat og delikatesser som råttent haikjøtt, bukketestikler og syltet hvalspekk.
23. januar er også «ektemennenes dag», da koner og kjærester gir mennene i sine liv gaver. Men dette er ikke første gang øl har blitt tilberedt med testikler.
I 2012 lanserte bryggeriet Wynkoop Brewing Company i den amerikanske delstaten Colorado et øl laget med ristede oksetestikler. Rocky Mountain Oyster Stout ble laget med «tre baller per tønne».
Les også: – Øl med gutta er bra for helsa