Guide til kjøkken på hytta:Satte inn bestefars kjøkkenbenk fra 1945
Skreddersydd snekkerkjøkken, designluksus eller landlig kjøkkendrøm? Her er noe for enhver smak.
Da hytteeierne kjøpte tømmerhytta i Heidal i Gudbrandsdalen i 2012, var kjøkkenet det første de tok fatt på. Hytta fra 1940 hadde nemlig et 70-tallskjøkken som var i dårlig stand. Det hadde sponplater og lignet ferdigkjøkken fra den tiden. Deler av det var musespist.
De har vært opptatt av enkle og rimelige løsninger. Alt inventar er brukt. De fikk tak i en gammel kjøkkenbenk som bestefaren laget i 1945.
Kjøkkenbenken er plassert på en av endeveggene i hyttas største rom, som har åpen stue- og kjøkkenløsning. På den flotte, ubehandlede tømmerveggen over benken henger en gammel tallerkenhylle. Der oppbevares kopper og kar, samt dekorative, gamle bokser til kaffe og sjokolade.
Ønsker du nytt hyttekjøkken finner du flere inspirerende kjøkkennyheter, fra designluksus til landlig kjøkkendrøm, i guiden under:
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenINDIVIDUELLE BEHOV: Et godt alternativt for deg som ønsker et kjøkken bygget for å møte individuelle behov. Familiebedriften Hamran driver snekkerverksted og leverer kjøkkenløsninger produsert etter kjøpers mål og ønsker. Frontene på denne modellen er laget av avkapp, et materiale som normalt kastes. Personlig og miljøvennlig. Siriskaret, Hamran © produsenten
SKANDINAVISK UTTRYKK: Lyse tresorter er et velkjent kjennetegn på skandinavisk design. Denne modellen har et skandinavisk uttrykk, og både ser ut som og føles som tre. Den strukturerte overflaten i melamin ligner lys ask, og passer fint til det vannrette fibermønstret på dørene. Modellen fås også kjøpt i flatpakker. Oslo-modellen, HTH © produsenten
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenTRADISJON: Dette kjøkkenet har dører og skuffer som ligger innrammet i skrogene, noe som gir innredningen et plassbygd preg. Den leveres med to varianter av sprosseløsninger inspirert av stilepoken rundt år 1900, kryss-sprosser og en kombinasjon av store og små ruter. Et ypperlig valg for deg som drømmer om et tradisjonskjøkken. Scala Inframe, Sigdal © produsenten
Artikkelen fortsetter under annonsenKOMPAKT: Har du liten plass, er dette et godt valg. Det modulbaserte hyttekjøkkenet er konstruert spesielt med tanke på den norske, tradisjonelle hytta. Med dybde på kun 50 cm er det veldig plasseffektivt. Modulene kan kombineres, slik at du selv kan skape din egen, skreddersydde løsning. Leveres i fargene svart, hvit og grå. Saga Hyttekjøkken, Hyttetorget © produsenten
PÅ LANDET: Et nostalgisk kjøkken i moderne utførelse. Det har slett front med noe avrundet kant, og de klassiske avstandene mellom dørene minner om eldre, landlige kjøkken. Modellen blir levert i vakre, duse farger som lindeblomstgrønn (bildet), perlegrå, hvit, kremhvit og østersbeige. Bistro, Drømmekjøkkenet © Michael Förster
FARGESTERK: Vi blir stadig modigere med farger, også når det gjelder kjøkken. Bestselgeren Malt Uni fra Strai finnes i turkis, grønn og duse pasteller – men også i eik, svartbeiset og grått for de mindre eksperimentelle av oss. Uttrykket er enkelt, stilrent og stramt. Et moderne kjøkken som kan tilpasses din stil med valg av benkeplater, håndtak og hvitevarer. Malt Uni, Strai Kjøkken © produsenten
SETT SAMMEN: En god erstatter for det populære Ikeakjøkkenet Lindingö, som har utgått. Det klassiske landlige kjøkkenet finnes i hvitt og grått, og du kan selv sette sammen din egen kombinasjon av skuffer, dører og detaljer for å skape stilen du er ute etter. Metod Bodbyn, Ikea © produsenten
Les også: