Syv smarte ting du kan bruke klesrullen til

SMART: Fjerne støv fra sofaen, rusk i bilen eller glitter fra julepynten? En klesrulle kan brukes til så mangt. Foto: All Over Press
SMART: Fjerne støv fra sofaen, rusk i bilen eller glitter fra julepynten? En klesrulle kan brukes til så mangt. Foto: All Over Press
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klesrullen egner seg til langt mer enn å fjerne hår og støv fra klærene dine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klesrullen egner seg til langt mer enn å fjerne lange lyse hår fra den pene mørke frakken. De aller fleste av disse knepene beyntter vi oss av selv - og så har vi gjort litt research hos andre kloke hoder på internettet - for to bonuspoeng helt til slutt. Her er syv smarte ting du kan bruke klesrullen til.

Dinside elsker flerbruk: Sjekk alt det smarte du kan gjøre med aluminiumsfolie

SMART: Klesrullen er genial, når du ikke ønsker at juleglitteret skal henge igjen helt til påske. Illustrasjonsfoto: All Over PressSMART: Klesrullen er genial, når du ikke ønsker at juleglitteret skal henge igjen helt til påske. Illustrasjonsfoto: All Over Press

Kjapprens i stuen

Skjemmes sofa og stoler av støv, kleslo og lange lyse hår? Sofaen må selvsagt støvsuges med jevne mellomrom, men en klesrulle er en perfekt nødløsning når du ikke rekker å finne frem støvsugeren, eller husker hvor du la det munnstykket.

Det samme gjelder forøvrig for støvete lampeskjermer, som du like godt kan dra over mens du er i gang. Og ikke minst høyttalere, som synes å suge til seg støv og skitt. (NB! Ikke alle lampeskjermer tåler dette, for eksempel kan det bli litt sterk kost for skjøre skjermer i rispapir, men vanlige lamperskjermer i stoff skal takle det fint.)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen

STERKERE LUT: Klesrullen tar småhår og rusk, men noen ganger må det litt mer til, som her, hvor vi måtte ty til blant annet støvsugeren. Foto: Øyvind PaulsenSTERKERE LUT: Klesrullen tar småhår og rusk, men noen ganger må det litt mer til, som her, hvor vi måtte ty til blant annet støvsugeren. Foto: Øyvind Paulsen

Har du en klesrulle tilgjengelig i bilen går det fort å freshe den opp, dersom du skal plukke opp noen. Det er i tillegg en glimrende måte å fiske frem ting som har havnet innerst under setet der, det du aldri når med hånden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

... Noen ganger må det sterkere lut til: Slik fjerner du dyrehår fra bilen

Fiske opp småting som har falt på gulvet

Mistet masse perler i teppet? Baksiden av en øredobb? Ser du den ikke? Får du ikke tak? Det kan være vanskelig å få opp ørsmå ting, men klesrullen fikser det elegant. Har du ingen klesruller tilgjengelig, kan vi også anbefale dette støvsugertrikset.

Rulle opp knust glass

Ørsmå knuste glasskår kan være vanskelig å få øye på, og de synes å snike seg unna støvsuger eller kost- og feiebrett. Neste gang: rull over gulvet med en klesrulle også, så er du helt sikker på at du får med deg alt. Det fungerer også veldig fint om du knuser noe i oppvaskmaskinen. Alternativt kan du prøve potettrikset.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjerne glitter og stas

KNUST GLASS? Bruk en klesrulle for å få opp de minste skårene. De største bør du plukke forsiktig ut først, ikke la ligge slik som på dette bildet. Foto: Elisabeth DalsegKNUST GLASS? Bruk en klesrulle for å få opp de minste skårene. De største bør du plukke forsiktig ut først, ikke la ligge slik som på dette bildet. Foto: Elisabeth Dalseg

Glitter og paljetter er fint det, men det er omtrent like vanskelig å bli kvitt, som det er å beholde venstresokker. Ikke før har du støvsuget eller vasket det bort, så kommer det tilbake. Har du ikke lyst til å leve med rester av julepynt, festkjoler eller festsminke i all overskuelig fremtid, er klesrullen vårt beste triks. Tar ikke klesrullen det, er det kommet for å bli.

Gamle ting på nye måter: Smarte ting du kan gjøre med hårføneren din

Vaske sekk eller håndvesken

Rydder du pent ut av håndvesken eller skolesekken hver kveld? Ikke det? Det bygger seg fort opp, og en rask rull inni vesken neste gang du tømmer den, viser fort hvor skittent det også kan bli.

Støvtørke persienner

Som oftest anbefaler vi å tørke støv av persienner med en liten sokk på hånden; det er kjapt og greit, og sokken kan du bare vaske etterpå. Noen ganger sitter støvet litt bedre, og du må gnikke litt mer. Prøv med en klesrulle, der sokken ikke er nok.

(Kilder: Dinside-redaksjonen, Care2.com , Popsugar.com)