Skapt for nytelse: - Ja takk, begge deler!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cato Zahl Pedersens mest sanselige opplevelse dreier seg overhodet ikke om mat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Cato Zahl Pedersen er en av initiativtakerne til CatoSenteret, som arbeider med rehabilitering for ulykkesskadde og personer med alvorlige sykdommer. Selv mistet Cato hele venstre og halve høyre arm i en høyspent-ulykke i 1973.

Likevel ble Cato utdannet ved Norges Idrettshøyskole, og ble landskjent for blant annet å ha gått til Sydpolen, vunnet 13 gull og 1 sølv i Paralympics i friidrett, langrenn, og alpint på 80- og 90 tallet. Phu...

Nå skal Cato Zahl Pedersen få svare for seg om mat og drikke. Ren nytelse, som vi kaller det...

- Rødvin eller hvitvin?

- Begge deler, hver til sin tid og anledning. Viktigst at vinen er GOD.

- Øl fremfor vin?

- Nei, vin fremfor øl.

- Rått eller kremert?

- Biffen skal være medium rå.

- Din ultimate sanselige opplevelse?

- Den ultimate sanselige opplevelsen har ingenting med mat å gjøre for meg. Det må være når du klatrer i en loddrett fjellvegg og ser ned med en følelse av skrekkgangen fryd, men med tillit til at utstyret og du «står han av».

-

Rakfisk eller smalahove?

- Ja takk, begge deler!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Har du mikrobølgeovn?

- Ja, den brukes til å varme opp både vann og rester.

- Kokt eller stekt egg?

- Kokt i syv minutter, slik at plommen er så myk at den ikke renner.

-

Hvilken vin ville du hatt med deg på en øde øy?

- Med tusenvis av ambisiøse produsenter er jeg ikke opphengt i bestemte viner. Liker å prøve nytt nesten hver gang. Jeg er glad at jeg i det hele tatt har husket å ta med vin på en øde øy.

-

Cognac eller konjakk?


- Calvados.

- Spiser du pizza grandiosa?


- Ja, men da som underlag for 250 g kjøttdeig, reven Jarlsberg ost, løk og frisk basilikum.

-

Har du noen rare matvaner?

- Ingenting er rart. Noen skurrer til honning og brunost på brødskiven. Kan du skjønne det?

- Akevitt - med eller uten grimaser?

- Uten grimaser. Men der er det jo også store smaksvariasjoner. Smaker veldig godt til pinnekjøtt, smalahove og lutefisk.

-

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Favorittoppskriften?

- Nei, oppskrifter holder jeg meg unna. Jeg er av dem som spiser og skryter av andres kokkeleringer.

- Først suppe og så pannekaker - eller ja, takk begge deler?

- Hvis pannekaker, hva skal man med suppe da?

-

Hva spiser du på julaften?

- Pinnekjøtt med konas nydelige kålrabistappe.

-

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sushi eller brunost?

- Igjen må jeg svare bli begge deler. Sushi er nydelig til middag og brunost er et must på brødskiva.

-

Hva MÅ du ha i kjøleskapet?

- Melk og yoghurt.

- Salt eller søtt?

- Salt snacks.

-

Jeg glemmer aldri...

- Mitt beste matminne har jeg fra en fantastisk smaksopplevelse på restaurant Karmeliet i Brügge (3 stjerner i Michelin guiden).

- Etter en koselig spasertur en kjølig høstdag, blir vi mottatt til en lunsj som jeg aldri glemmer. Særlig husker jeg hvordan (de meget dyre) vinene samstemte med de utsøkte smakene i maten, som passet så utrolig bra til den kjølige høststemningen i Brügges koselige gater.



Les også: