Sol­hung­rig?

Sol, strender og billige varer er hva de fleste forbinder med Kanariøyene, men det finnes så mye mer.


  Solhungrige nordmenn slikker sol. Solhungrige nordmenn slikker sol.

De fleste nordmenn har vært på, eller hørt om, Gran Canaria. Det som slår imot en når en kommer dit er et turistifisert samfunn som har utviklet seg for å tilfredsstille solhungrige nordmenn, briter, tyskere og franskmenn. Hoteller og leiligheter spretter opp som paddehatter, og dekker hele fjellsider ned mot havet.


  Klær som passer været. Klær som passer været.

Varmt hele året


Til Gran Canaria kan du reise hele året. Øya er en blant sju øyer som i sin helhet kalles Kanariøyene. Gran Canaria er inndelt i fire klimasoner. Det er varmest på sørkysten, ca. 10 grader varmere enn i Las Palmas, som ligger i nord-øst. Fra desember til februar er det høysesong prisene skrus opp. De beste flyprisene finner du fra november til midten av desember og enda billigere i perioden mars-mai, foruten påskehøytiden.


  En liten fiskebåt ved kai. En liten fiskebåt ved kai.

Severdigheter


Hvis du vil se litt mer av øya, foruten de eviglange strendene som tilsammen tilsvarer ca. 50 km, burde du dra innom Puerto Mogán. En idyllisk liten by med regulering av nybygg, noe som bevarer en fin atmosfære. Byen har et rolig tempo med båter, caféer, trange gater og sol.

Las Palmas

er den største byen på Kanariøyene og Spanias syvende største by med over 364 000 innbyggere.


  Puerto Mogán på sørkysten av Gran Canaria. Puerto Mogán på sørkysten av Gran Canaria.

Den er situert på nord-øst siden av Gran Canaria. Kanariøyene kan friste med billige priser, men du må prute. Dette finner noen slitsomt i lengden, og da er redningen et shoppingsenter med faste priser. Atlantico Shopping Center et bra sted og her får du gå i fred.

Aktiviteter


De aller fleste reiser til Gran Canaria for å sole seg, men du kan også sykle, surfe, dykke og seile. Eller oppleve kanariernes kultur.

Fakta om Gran Canaria


? Areal: 7447 kvadratkilometer
? Innbyggere: 1,605 millioner
? Hovedstad: Las Palmas de Gran Canaria (364,777 innb.)
? Språk: Spansk
? Hovednæring: Turisme

Les mer

:
Reiseguru: Gran Canaria

Lonely Planet: Kanariøyene

Gran Canari Info

Se webkamera fra ulike plasser på Gran Canaria

Canariposten

Kanarierne har spennende tradisjoner og historie. På Gran Canaria bor fortsatt store deler av lokalbefolkningen i grotter i fjellet. De har et rolig liv, med sene morgener, siesta og sosiale sammenkomster. Høydepunktene deres er ulike fester. Festene er helt ufornuftige og ingen tjener penger på dem, akkurat som vår 17.mai.

«De lykkelige øyer»


Man vet ikke helt når de første folkene kom hit, men antar at det var berberne fra Nord-Afrika. Dette har man funnet fra keramiske funn. Øya er bygd opp av vulkanske bergarter. Det moderne samfunn er på full fart inn her også, med Internett og andre tekniske finesser.

Kanariøyene kaltes «De lykkelige øyer». Før var det grønnere, frodigere og mere trær. De som levde her hadde et behagelig liv, de hadde ikke metaller, men lagde alt av naturstoffer. Les mer om kanarienes liv og historie her.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden