ABCNyheter
ABCNyheter AS Kirkegata 17 Oslo 0153
22 80 85 80 tips@abcnyheter.no
true kultur Litteratur,nyheter,Kultur
Tor Strand Tor Strand er redaktør i ABC Nyheter. 90548980 tor@abcnyheter.no
Forfattere gjør momsopprør - Regjeringen gambler med Norsk litteraturs fremtid. http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2010-36/per-n.jpg
http://www.abcnyheter.no/files/imagecache/normal/2010-36/per-n.jpg

680 384

Per Petterson og Herbjørg Wassmo er blant forfatterne som mener at den rødgrønne regjeringen gambler med norsk litteraturs fremtid når de vil pålegge moms på e-bøker.

Forfattere gjør momsopprør

- Regjeringen gambler med Norsk litteraturs fremtid.

Etter initiativ fra Den Norske forfatterforeningen har nå 260 skjønnlitterære forfattere signert et opprop der de ber regjeringen om å gjøre e-bøker momsfrie.

På listen står profilerte norske forfattere som Roy Jacobsen, Erik Fosnes Hansen, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Per Petterson og Herbjørg Wassmo.

- Sjanseløs konkurranse

Finansminister Sigbjørn Johnsen har tidligere uttalt at det ikke er aktuelt å gjøre e-bøker momsfrie på linje med papirbøker.

Les også: Nekter momfritak på e-bøker

Norsk bokbransje frykter nå at de vil bli utkonkurrert av nettbokhandler som Amazon.com, der bøkene er momsfrie.

«Når den rødgrønne regjeringen innfører merverdiavgift på litteraturen gjennom e-boka, gambler de med hele den norske litteraturens fremtid. E-boka gjør at engelsk og annen utenlandsk litteratur er tilgjengelig for norske lesere med et tastetrykk, og til priser den norske bokbransje i utgangspunktet er sjanseløse til å konkurrere mot.

Istedenfor å tilrettelegge for utviklingen av e-bok med norsk innhold, setter man den norske e-boka i en umulig konkurransesituasjon ved å gjøre den 25 % dyrere enn nødvendig.

Norske lesere og norsk litterært mangfold kommer til å betale prisen! » skriver Den norske forfatterforeningen.

Truer med utflagging

Administrerende direktør i CappelenDamm Tom Harald Jensen truer med å flagge ut deres netthandel digitalbok.no, dersom ikke regjeringen revurderer sitt standpunkt.

- Vi vurderer dette seriøst, og vil ta en avgjørelse i løpet av høsten, sa forlagets adm.dir i et intervju med ABC Nyheter for få uker siden.

Les ogå: Truer med å flagge ut