Steve Bannon: Historisk feil å sparke FBI-sjef

Steve Bannon tror mye ville vært annerledes hvis ikke FBI-sjef James Comey hadde fått sparken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Steve Bannon tror mye ville vært annerledes hvis ikke FBI-sjef James Comey hadde fått sparken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon, mener at Trump gjorde «den største feilen i moderne politisk historie» da han sparket FBI-sjef James Comey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bannon er FBI en «institusjon», og han mener det gir liten mening å sparke lederen hvis man ønsker endring.

– Jeg tror ikke at den institusjonelle logikken til FBI, og spesielt ikke når det gjelder i forbindelse med en etterforskning, kan endres ved å endre ledelsen, sier Bannon.

Han mener at hvis Comey ikke hadde fått sparken, så ville det aldri ha blitt nedsatt en spesialkomité ledet av Robert Mueller til å etterforske forbindelsene mellom Russland og Trumps valgkampteam.

Les også: Trump skryter av sin tidligere sjefstrateg

Talsperson bekrefter: Bannon ferdig som sjefstrateg

Tilbake i Breitbart News

Bannon forlot stillingen som Trumps sjefstrateg i midten av august. Han står politisk langt ut på høyresiden og er nå tilbake i jobben som sjefredaktør i omstridte Breitbart News.

Donald Trump og den avsatte FBI-direktøren James Comey Foto: NTB scanpix
Donald Trump og den avsatte FBI-direktøren James Comey Foto: NTB scanpix

Comey sto som FBI-sjef i spissen for etterforskningen av hvorvidt Russland forsøkte å påvirke presidentvalget i Trumps favør, og hvorvidt det var kontakt mellom Trumps medarbeidere og russiske representanter under valgkampen. Han fikk sparken av Trump i mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter besluttet justisdepartementet å utpeke Mueller til spesialetterforsker for å gjenreise tilliten til at anklagene om at Russland påvirket valget, blir grundig undersøkt.

Les også: Steve Bannon med klart budskap: – Hver dag vil bli en kamp

Russerne hevder at FBI vil finkjemme konsulat

FBI-Comey i dramatisk høring: – Trump spredte løgner