Russland ute av konsulater i USA

USA sier at Russland har fulgt ordre om å stenge sitt konsulat i San Francisco og handelskontorer i Washington og New York. Her forklarer en russisk ansatt en brannmann i San Francisco at det ikke er noen fare knyttet til røyken som steg opp fra konsulatet fredag. Foto: AP / Eric Risberg / NTB scanpix
USA sier at Russland har fulgt ordre om å stenge sitt konsulat i San Francisco og handelskontorer i Washington og New York. Her forklarer en russisk ansatt en brannmann i San Francisco at det ikke er noen fare knyttet til røyken som steg opp fra konsulatet fredag. Foto: AP / Eric Risberg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA sier at Russland har fulgt ordre om å stenge sitt konsulat i San Francisco og handelskontorer i Washington og New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men USA bestrider Russlands påstand om at amerikanske tjenestemenn truet med å bryte seg inn for å gjennomsøke lokalene.

En tjenestemann sier at ansatte fra den russiske ambassaden og representanter fra det amerikanske utenriksdepartementet har gått gjennom de tre byggene sammen, slik at USA kunne forsikre seg om at russerne forlot lokalene før fristen utløp lørdag.