Opptøyer etter at Kenyatta ble utropt til valgvinner

Det har vært voldelige protester flere steder i Kenya siden tirsdagens valg, her i Kibera-slummen i Nairobi tidligere fredag. På kvelden ble det meldt om skyting flere steder i landet. Foto: Khalil Senosi / AP / NTB scanpix
Det har vært voldelige protester flere steder i Kenya siden tirsdagens valg, her i Kibera-slummen i Nairobi tidligere fredag. På kvelden ble det meldt om skyting flere steder i landet. Foto: Khalil Senosi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det meldes om skyting, opptøyer og plyndring flere steder i Kenya etter at sittende president Uhuru Kenyatta ble erklært som vinner av valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øyevitner og politikilder rapporterer om skyting og skrik i minst to byer i Kenya fredag kveld, kort tid etter at valgkommisjonen kunngjorde resultatet av tirsdagens presidentvalg.

Både i Nairobi-slummen Kibera og i byen Kusumu sørvest i landet meldes det om skyting.

– Det er skyting overalt, vi vet ikke hvordan det vil gå, og vi ber for fred, sier innbyggeren Lucas Odhiambo i Kisumu.

– Det var fred, men folk begynte å blåse i vuvuzelaene straks resultatene ble kunngjort, og politiet rykket inn, tilføyer han.

Bekymringen har vært stor for uro i kjølvannet av valget i Kenya. Opposisjonskandidaten Raila Odingas allianse har hevdet at valgresultatene er manipulert.

I ukene etter valget i 2007 mistet over 1.000 mennesker livet i voldshandlinger.