Nord-Korea: «USA er dømt til ruin»

ordkrigen mellom USAs president Donald Trump og den nord-koreanske herskeren Kim Jong-un trappes stadig opp.
ordkrigen mellom USAs president Donald Trump og den nord-koreanske herskeren Kim Jong-un trappes stadig opp. Foto: Kcna / EPA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for trusler fra USAs president var kommentarene i nord-koreanske media like aggressive fredag. «USA er dømt til ruin», het det blant annet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-koreanske media skriver åpent om en mulig krig, og slår fast at det ikke bare er USA som kan starte krigshandlinger.

Det at en mulig krig bare skal bli ført på Den koreanske halvøya, avvises også bestemt. Man snakker ikke bare om øya Guam i Stillehavet og hvor USA har en base, men nevner også Hawaii og det amerikanske fastlandet.

«Det er tåpelig av USAs krigshissere å overse at en eneste bombe på Den koreanske halvøya, vil føre til en ny verdenskrig, en atomkrig», siteres for eksempel Kang Kum Chol, en forsker ved Instituttet for internasjonale studier, av det statskontrollerte nyhetsbyrået KCNA.

Les også: Trump: Militær løsning mot Nord-Korea er klar

«USA i ruiner»

Mens man kan mistenke USAs president for å twitre mest for sine velgere i USA, er de nøye kontrollerte engelske meldingene fra Pjongyang, ment for å bli lest av omverdenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen som også blir sitert er Ri Chol Ui,som presenteres som offiser i den nord-koreanske hæren. han sier til KCNA at det ikke bare er USA som kan slå til først, og at hvis man mener at et slikt angrep planlegges så vil Nord-Korea «redusere USAs fastland til et slagfelt for atomvåpen».

Makeløs leder

Etter at Nord-Korea skjøt opp den interkontinentale raketten «Hwasong-14», var man også raskt ute med egne frimerker om saken. Foto: Kcna / Reuters
Etter at Nord-Korea skjøt opp den interkontinentale raketten «Hwasong-14», var man også raskt ute med egne frimerker om saken. Foto: Kcna / Reuters

Partiavisen Rodong Sinmun følger i dag, fredag, opp krigsretorikken. De priser landets nye langtrekkende rakett, «Hwasong-14», og sier at den «vært øyeblikk» kan redusere USAs fastland til aske.

Avisen retter også fokus mot FN og de nye straffetiltakene som er lansert.

Les også: Nord-Korea: – Trump forstår ikke alvoret

I en annen artikkel, som også siteres på engelsk, priser Rodong Sinmun landets leder Kim Jung-Un.

De tilskriver han «unik visdom» og «makeløse lederegenskaper», og mener at den nye raketten har blitt til under hans vise rettledning.

Avisen mener at verdens snart vil se at Nord-Korea under Kim Jung-Uns ledelse har bygd et vellykket sosialistisk land «og verdens sterkeste makt».