Svensk kvinne savnet etter ubåtforlis i Danmark

Arkivfoto fra 3. mai 2008 under sjøsettingen av ubåten UC3 Nautilus på Refshaleøen i København.
Arkivfoto fra 3. mai 2008 under sjøsettingen av ubåten UC3 Nautilus på Refshaleøen i København. Foto: Bardur Eklund / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den privatbygde ubåten som ble meldt savnet i Københavns havnebasseng fredag, sank. Eieren er i god behold, mens en svensk kvinne er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ubåten hadde to personer om bord – eieren og en svensk journalist, melder Ritzau. Ubåten ble sist sett i Københavns havnebasseng klokken 20.30 torsdag kveld. Fartøyet ble meldt savnet seks timer senere. Ifølge Ritzau var det kvinnens kjæreste som meldte ubåten savnet.

Forsvaret sendte to redningshelikoptre og tre skip for å lete. I tillegg bisto private båter. Klokken 10.45 fredag ble ubåten observert seilende ved Køge Bugt sør for København av en av Forsvarets utkikksposter på land. Eieren Peter Madsen vinket ifølge Berlingske Tidende opp mot redningshelikoptrene, samtidig som ubåten sank. Han ble reddet i land og var i god behold.

– Jeg er lei for at jeg mistet båten, den ser jeg nok aldri igjen, sa han til avisa.

Journalist forsvant

DR melder at Madsen har opplyst at en svensk journalist var om bord, men at han satte henne i land i København torsdag kveld. Samtidig meldte danske myndigheter at alle som var om bord i ubåten, var i sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men fredag ettermiddag opplyste svensk politi at den svenske kvinnen er forsvunnet.

– Vi har opprettet sak om en forsvunnet person. Det er den samme kvinnen som var med på ubåten, sier Anna Göransson ved Skånepolisen til TT.

Bygd av private

Forsvinningen er meldt til politiet i Sverige, men dansk politi har ansvar for saken, opplyser hun.

Madsen opplyser at ubåten fikk tekniske problemer, men det er ukjent hva som gikk galt.

Madsen har selv med hjelp fra andre ubåt-entusiaster bygget den 18 meter lange og 40 tonn tunge ubåten, som ble sjøsatt i 2008.

Madsen er kjent for å bygge både ubåter og raketter.