Ap med dårligste VG-måling på fire år

Artikkelen fortsetter under annonsen

En drøy måned før stortingsvalget får Arbeiderpartiet sin dårligste VG-måling siden Jonas Gahr Støre ble partileder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap går tilbake 1,9 prosentpoeng i målingen InFact har gjort på vegne av avisen. Partiet får dermed 30 prosent oppslutning. Også partiets mulige regjeringspartner Senterpartiet faller med 1,1 prosentpoeng til 11,9 prosent.

Likevel holder Ap en ledelse med 7,3 prosentpoeng foran Høyre som får 22,7 prosent oppslutning. Det er en økning på 1,6 prosentpoeng fra forrige måling.

– Jeg tror folk nå ser at ledigheten går ned, veksten er på vei opp og at det skapes flere jobber, sier statsminister Erna Solberg (H).

Borgerlig flertall ryker

Tross framgang får ikke de fire borgerlige partiene nok oppslutning til å sikre flertallet. Hovedårsaken, ifølge avisen, er at det fortsatt ligger dårlig an med Venstre og partileder Trine Skei Grande, som får en oppslutning på 3,2 prosent.

Støre mener Solberg ikke innser hvor dårlig hun ligger an foran stortingsvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Erna Solberg virker selvtilfreds, men det at de borgerlige partiene mister flertallet viser at folk ikke deler hennes oppfatning av at alt går så bra med henne.

Les også:

LO hardt ut mot Støres Venstre-utspill

Støre dropper MDG og Rødt

– Skal mobilisere

Til NTB sier Støre at han håper og tror på et bedre valgresultat enn 30 prosent.

– Dette er en måling rett etter sommerferien. Vi er i full valgkamp og har 38 dager igjen. Målingen viser at det er flertall for skifte, flertallet til Høyre- og Frp-regjeringen glipper, og da er vi i Arbeiderpartiet klar til å ta ansvar.

Oppskriften hans er klar:

– Vi skal drive en god valgkamp, mobilisere og møte velgerne, sier Ap-lederen til NTB.

De øvrige partiene får som følger: Venstre: 3,2 prosent (-0,3), Frp: 12,6 prosent (+0,7), KrF: 5,2 prosent (+0,6), SV: 5,2 prosent (+0,7), MDG: 3,6 prosent (-0,5), Rødt: 3,2 prosent (+0,4) og Andre: 2,3 prosent (-0,4). Feilmarginen på målingen er inntil 1,7 prosentpoeng.

Les også:

Støre vil gi eldre kjærlighetsgaranti og teknologi

Listhaug ut mot Støre om gammel strid