Ringte mor fra 23. etasje, og tok farvel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmen til Gloria (27) hadde blitt virkelighet, hun var arkitekt. For tre måneder siden flyttet hun og kjæresten Marco fra Italia til høyblokka i London, der de ble rammet av katastrofen natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innestengt i 23. etasje ringte hun sin mor natt til onsdag:

– Flammene er i stuen nå.

Historien Aftonbladet formidler er bare et av mange personlige vitnesbyrd om de siste timene da Grenfell Tower brant. 27-åringens familie forteller om datterens siste samtaler med familien utenfor Venezia.

Gloria og kjæresten Marco Gottardi er blant flere titalls savnede som antas å ha omkommet i katastrofebrannen i London.

Gloria ringte moren flere ganger mens brannen raste, siste gang for å ta farvel. Familiens advokat Maria Cristina Sandrin beskriver samtalen i et intervju med nyhetsbyrået AP:

– Flammene er i stuen.

– Det er flammer rundt oss.

Les også: Brann-inferno i boligblokk i London

The Sun: Minst 65 savnet etter storbrann i London

Bildene og fortellingene om de savnede - barn, søsken, hele familier, foreldre og venner - blir flere i dagene og timene etter brannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

The Guardian viderebringer noen få av dem:

Venner søker informasjon om Mariem Elgwahry (27), som antas å ha bodd i 19. etasje. En kvinne skrev at kvinnen sist ga lyd fra seg 02.30 lokal tid, og var sammen med moren da hun ringte.

– Håper dødstallene ikke blir tresifret

Torsdag kveld opplyste brannvesenet at halvparten av bygget er gjennomsøkt. Londons brannsjef Dany Cotton sier byggets struktur må styrkes før det er forsvarlig å ta seg inn i de øverste etasjene.

Cundy sier at man må vente at tapstallene stiger kraftig etter hvert som de utbrente etasjene blir undersøkt, men han forsøker å nedtone de verste spekulasjonene basert på at 400 fortsatt er savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange greide å komme seg ut selv, og 65 ble reddet. Jeg håper at tallet på døde ikke ender i tre sifre, sier han ifølge NTB.

Løpeseddel på en bil ber publikum om informasjon om Khadisja Saye, savnet etter brannen i Grenfell Tower. Foto: Scanpix/AFP.
Løpeseddel på en bil ber publikum om informasjon om Khadisja Saye, savnet etter brannen i Grenfell Tower. Foto: Scanpix/AFP.

Saye (24) er fotograf, og hadde nylig en utstilling ved Biennalen i Venezia. Hun antas å ha delt en leilighet i Glenfell Tower med moren, Mary Mendy. Venner hørte sist fra Saye klokken 03 onsdag, da hun skrev på Facebook at hun ikke kunne komme seg ut av leiligheten fordi røyken var for tett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trolig 600 beboere

Myndighetene jobbet sent torsdag kveld fremdeles med å ta rede på hvor mange mennesker som befant seg i bygget da det begynte å brenne natt til onsdag. Trolig bodde omkring 600 i byggets 120 leiligheter. De fleste av disse var sosialboliger.

Familie og venner leter desperat etter nyheter om sine kjære, som ennå ikke er funnet etter brannen.

Alle de 78 som ble brakt til sykehus er identifisert, 37 fikk fortsatt behandling torsdag ettermiddag. Tilstanden var torsdag kveld kritisk for 15.

Hittil er 17 bekreftet omkommet. Seks av dem er identifisert, men de ble alle funnet utenfor bygningen, uten at det er opplyst hvordan de døde. De øvrige som er funnet, ligger fortsatt inne i brannruinene.

London-politiet har startet etterforskning av brannen i den 24 etasjer høye boligblokken.

Adam Smith søker informasjon om moren Sheila (84). Hun bodde i leilighet nummer 132 i bygningen:

Øvrige kilder: NTB