Euro-ministre ble ikke enige om Hellas-pakke

Hellas’ finansminister Evklid Tsakalotos i samtaler med EUs økonomikommissær Pierre Moscovici før mandagens møte. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
Hellas’ finansminister Evklid Tsakalotos i samtaler med EUs økonomikommissær Pierre Moscovici før mandagens møte. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ministrene fra eurosonen har ikke klart å bli enige om vilkårene for en ny tiltakspakke til Hellas for å hjelpe landet med gjeldsbyrden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ministrene ble sittende til sent mandag kveld i et forsøk på å bli enige om en tiltakspakke slik Det internasjonale pengefondet IMF har bedt om. Men en drøy halvtime før midnatt ble det klart at de ikke klarte å bli enige om vilkårene for en ny utbetaling til kriserammede Hellas.

– Jeg tror vi er svært nær en enighet, men i kveld klarte vi ikke å overkomme den mulige avstanden mellom hva som kan gjøres og hva enkelte av oss mener eller tror kan gjøres, sier eurogruppens leder Jeroen Dijsselbloem.

Mandag kveld ble fellesmøtet satt på vent i fire timer mens det pågikk bilaterale samtaler for å se om det var mulig å komme fram til en avtale.

Mens ministrene fra eurosonen har hyllet reformpakken grekerne vedtok i forrige uke, mener IMF at det greske gjeldsnivået er for høyt og ønsker i motsetning til de europeiske kreditorene ikke å være med på en ny redningspakke som ikke også inkluderer en reduksjon av gjelden.

Hellas trenger et nytt lån fra eurosonenes redningsfond i løpet av de nærmeste månedene for å klare avbetalinger i juli og unngå en ny finanskrise.