Mercedes: Så «billig» blir Norges råeste stasjonsvogn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om den ikke akkurat blir noen «prisbombe», blir tidenes heftige E-klasse nesten 300.000 kroner rimeligere enn den utgående modellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidenes heftigste E-Klasse er klar for bestilling. Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ og E 63 S 4MATIC+ stasjonsvogn har kraftreserver, akselerasjon og kjøredynamikk som tidligere var forbeholdt rendyrkede sportsbiler.

V8-motoren, kjent fra AMG GT, yter i likhet med sedanen inntil 612 hk og 0-100 km/t går unna på vanvittige 3,5 sekunder. Stasjonsvognen koster fra 1.592.900 kroner, mens sedanen starter på 1.512.900 kroner.

- E-Klasse har allerede vist seg å være en stor suksess i Norge, og med salgsstarten på de to nye toppmodellene når vi også ut til våre mest kompromissløse kunder, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz personbil.

Les også: Gamblet på Tesla-havari - tapte 30 milliarder

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

I likhet med sedanen har designerne jobbet tett med aerodynamikkeksperter for å optimalisere balanse og marktrykk, alle elementer har en hensikt. Motoren er en 4-liters Twin-turbo V8 som genererer inntil 612 hk og 850 Nm, der toppmodellene får dynamiske motorfester som standard.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Norge er premium pluss- og teknikkpakke standard på alle E 63-varianter. Det innebærer blant annet Wide Screen Cockpit, head-up display, 360-kamera, multibeam LED med 84 lysdioder, Burmester surround sound, panorama soltak, skinninteriør og memoryseter. Selv med utstyr til nærmere 130.000 kronrer inkludert, sørger den nye effektive motoren for at startprisen reduseres med nesten 300.000 kroner, sammenliknet med utgående modell.

Sedanen lanseres i juni, mens stasjonsvognen er ventet til Norge i august.

Les også: Nå kan skiltene ryke for mange

Saken er først publisert på Hegnar.no