Jagland mener Tyrkia må vurdere neste skritt nøye

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sier Tyrkia må vurdere veien videre nøye etter den knappe ja-seieren i avstemningen om endringer i grunnloven.
Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sier Tyrkia må vurdere veien videre nøye etter den knappe ja-seieren i avstemningen om endringer i grunnloven. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sier Tyrkia må vurdere veien videre nøye etter den knappe ja-seieren i avstemningen om grunnlovsendringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det tyrkiske folket har stemt over endringene i grunnloven. I lys av det tette resultatet, bør den tyrkiske ledelsen vurdere de neste skrittene nøye. Det er svært viktig å sikre domstolenes uavhengighet i tråd med prinsippet om rettssikkerhet nedfelt i Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Europarådet, som Tyrkia er medlem av, står klart til å støtte landet i denne prosessen, heter det i en uttalelse fra Jagland søndag.

Les også: Valgthriller endte med et ja til grunnlovsendringer i Tyrkia

Les også: Erdogan: – En historisk avgjørelse

Etter at 99 prosent av stemmene var talt opp, viser tall fra den tyrkiske valgkommisjonen 51,3 prosents oppslutning til ja-siden.