Per Sandberg frykter asylliberalisering fra Ap

Innvandringsminister Per Sandberg påpeker at Norge og Sverige alene har stått for omtrent halvparten av alle enslige barn som kom til Europa og han kaller stemmene i Ap som vil myke opp politikken for "naive".  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Innvandringsminister Per Sandberg påpeker at Norge og Sverige alene har stått for omtrent halvparten av alle enslige barn som kom til Europa og han kaller stemmene i Ap som vil myke opp politikken for "naive".  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandringsminister Per Sandberg sier det vil få "dramatiske" følger for Norge om Ap får gjennomslag for opphold for flere enslige mindreårige asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå har vi fått en enighet med Ap på noen punkter som er veldig bra. Nå vil åpenbart mange i Ap reversere sin egen politikk og gi opphold til alle som hevder de er under 18 år. Dette kan føre til en voldsom strøm med asylsøkere til Norge, sier fungerende innvandringsminister Per Sandberg (Frp) til Dagens Næringsliv.

Tre tidligere Ap-statsråder ønsker å liberalisere Aps politikk, spesielt for enslige mindreårige asylsøkere. AUF og flere fylkeslag vil på Ap-landsmøtet om to uker jobbe for å gjøre det lettere enn i dag å gi permanent opphold for de mellom 15 og 18 år.

Innvandringsministeren kaller dette "naivt".

– Når Norge og Sverige alene sto for omtrent halvparten av alle enslige barn som kom til Europa, trenger vi en restriktiv og streng politikk for å forhindre at de legger ut på denne farefulle reisen. Det er ikke snilt eller humant å lokke familier til å sende barna som ikke trenger beskyttelse, ut på en lang og farefull reise. Det som er humant, er at barn blir hos familien sin, sier Sandberg.

Strømmen av mindreårige asylsøkere fra Afghanistan til Norge har nesten helt stanset opp, viser tall fra Utlendingsdirektoratet. Bare åtte er kommet i første kvartal i år. I 2015 kom det over 3.500.

Les også:

Katastrofemåling for Ap - jubelmåling for Sp

Vedum: – Senterpartiet snur ikke kappen etter vinden