Tillerson vil ha ny Nord-Korea-taktikk

USAs utenriksminister Rex Tillerson holdt torsdag ettermiddag en pressekonferanse sammen med sin japanske kollega Fumio Kishida. Tillerson snakket om viktigheten av samarbeid med Japan, Sør-Korea og Kina, og tok til orde for nye metoder å håndtere atomtrusselen fra Nord-Korea på. Foto: AP / NTB scanpix
USAs utenriksminister Rex Tillerson holdt torsdag ettermiddag en pressekonferanse sammen med sin japanske kollega Fumio Kishida. Tillerson snakket om viktigheten av samarbeid med Japan, Sør-Korea og Kina, og tok til orde for nye metoder å håndtere atomtrusselen fra Nord-Korea på. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

20 års politisk og diplomatisk innsats for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt har feilet. Det trengs ny taktikk, mener USAs utenriksminister Rex Tillerson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener det er viktig å innse at de politiske og diplomatiske forsøkene de siste 20 årene for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt, har sviktet. I lys av den stadig økende trusselen er det et klart behov for en ny tilnærming, sa Tillerson torsdag ettermiddag på en pressekonferanse i Japan.

USA kommer til å fortsette det nære samarbeidet med Japan og Sør-Korea for å stå imot trusselen fra Nord-Korea, men USA vil også rekke ut en olivengren til det nordkoreanske folket, sa utenriksministeren.

Les også: Kina ber Nord-Korea og USA droppe provokasjonene

Nord-Korea: Simulerte angrep mot amerikanske baser

– Nord-Korea og dets folk trenger ikke frykte USA eller nabolandene, sa Tillerson, og indikerte at kritikken er rettet mot regimet i Pyongyang.

Tillerson skal etter besøket i Japan til Sør-Korea, og deretter drar han til Kina lørdag. Han varsler at han kommer til å be Kina gjøre mer for å legge press på Nord-Korea.

– Vi mener Kina spiller en svært viktig rolle. Vi skal ha diskusjoner med Kina for å finne ut hvilke andre tiltak som kan gjennomføres, sa Tillerson.

Les også: Nord-Korea: – Rakettesten var vellykket

Mattis med kraftig advarsel til Nord-Korea