Nederland advarer sine borgere i Tyrkia

Væpnet politi holder vakt utenfor det nederlandske konsulatet i Istanbul. Foto: AP / NTB scanpix
Væpnet politi holder vakt utenfor det nederlandske konsulatet i Istanbul. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederland ber sine borgere i Tyrkia utvise forsiktighet og unngå store folkemengder etter helgens ordstrid mellom de to landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siden 11. mars har det vært diplomatisk spenning mellom Tyrkia og Nederland. Utvis forsiktighet i hele Tyrkia og unngå møter og steder der mange mennesker er samlet, heter det i det oppdaterte reiserådet som ble kunngjort mandag.

Les også: Tyrkia kaller nederlandsk diplomattopp inn på teppet

Erdogan om Nederland: «Bananrepublikk»

Ordkrig mellom statsministrene i Nederland og Tyrkia

Tyrkia kaller diplomat inn på teppet

Tyrkia har kalt Nederlands chargé d'affaires i Ankara inn på teppet i protest mot behandlingen av en tyrkisk statsråd i Nederland i helgen.

Chargé d'affaires ved den nederlandske ambassaden i Ankara, Daan Feddo Huisinga, ble mandag innkalt til utenriksdepartementet for å få overlevert to formelle protester, opplyser tyrkisk UD.

Tyrkia protesterer mot behandlingen av en tyrkisk minister som var i Nederland i helgen. Den andre protesten handler om det Ankara mener var urimelig maktbruk mot demonstranter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Holdt tilbake av politiet

En gateselger med flaggeffekter utenfor det bevoktede nederlandske konsulatet i Istanbul. Foto: Murad Sezer / Reuters
En gateselger med flaggeffekter utenfor det bevoktede nederlandske konsulatet i Istanbul. Foto: Murad Sezer / Reuters

To tyrkiske statsråder ble i helgen stanset fra å gjennomføre planlagte valgmøter i Nederland. Lørdag ble utenriksminister Mevlut Cavusoglu nektet landingstillatelse i Nederland. Familieminister Fatma Betul Sayin Kaya ble stanset på grensen da hun var på vei fra Tyskland til Nederland med bil. Deretter ble hun holdt tilbake av politiet da hun forsøkte å komme seg inn på det tyrkiske konsulatet i Rotterdam senere på dagen.

Mens Kaya satt utenfor konsulatet bygget det seg opp en stor, stille sympatiaksjon. Men situasjonen tilspisset seg med flaskekasting og bråk, og politiet satte inn ridende politi med batonger, hunder og vannkanoner.

Mandag utstedte Nederland reiseråd for sine borgere i Tyrkia og oppfordrer dem til å være forsiktige og unngå store folkemengder.