Sjanseløse utforjenter skjønte lite

Ragnhild Mowinckel endte på en skuffende 20.-plass og ble slått med over to sekunder av de beste i utforrennet i VM søndag. Hun var frustrert etter rennet.
Ragnhild Mowinckel endte på en skuffende 20.-plass og ble slått med over to sekunder av de beste i utforrennet i VM søndag. Hun var frustrert etter rennet. Foto: Alessandro Trovati / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ragnhild Mowinckel ble slått med 2,06 sekunder av VM-vinner Ilka Stuhec i utforrennet i VM søndag. Hun ble best av de norske jentene på en beskjeden 20.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Selvsagt er jeg skuffet over dette, for det var jo ikke 20.-plassen jeg hadde satset på i dag. Akkurat nå, når jeg står her, aner jeg ikke hvor jeg tapte den tiden jeg var bak. Jeg føler ikke at jeg gjorde noen store feil eller at det var andre ting som skulle tilsi at jeg skulle ende så langt bak, sa Mowinckel til NTB.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg var overrasket over både plasseringen og avstanden fram til de beste da jeg kom til mål. Jeg følte jo ikke at jeg gjorde ekstreme feil som skulle tilsi at jeg mistet så mye tid hele veien, fortalte hun videre.

Hun slo fast at hun var både frustrert og forvirret, og heller ikke etter å ha sett analysen kunne hun huske å ha gjort noe "crazy".

– Naturligvis er jeg litt forvirret, for etter en omgang, så har man som oftest en idé om hvordan det har vært og hva som har skjedd. Nå skjønner jeg ikke noe, slo Mowinckel fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun innrømmet at ambisjonene var en plass blant de 15 beste. Etter utfordelen av kombinasjonen, så mente hun at en plass blant de ti fremste også kunne være mulig. Det gikk ikke slik.

Stuhec viste klasse

Slovenske Ilka Stuhec har vært den beste utforkjøreren blant kvinnene hele denne sesongen og vant klart foran østerrikske Stephanie Venier og den amerikanske fartsdronningen Lindsey Vonn.

Bak Mowinckel endte de norske på 24.-plass til Kristin Lysdahl, 25.-plass på Maria Therese Tviberg og 29.-plass på Kristina Riis-Johannessen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nivået er slik jeg håpet det skulle være. Stuhec er kjempegod på ski, og det viste hun igjen i dag. Det er kult at nivået er så høyt, kommenterte Lysdahl til NTB.

– Jeg var nærmere rent tidsmessig nå enn på gjennomkjøringene, men jeg har fortsatt et par punkter som kan forbedres. Derfor er innsatsen min grei nok. Dette er mitt første VM, og jeg synes det er innenfor å være to og et halvt sekund bak verdensmesteren. Jeg lever godt med det, sa hun videre etter å ha blitt slått med nøyaktig 2,41 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke fort nok

Både Kristina Riis-Johannessen og Maria Therese Tviberg var litt skuffet etter å ha kommet i mål.

– Det gikk ikke sånn veldig fort for meg, så jeg er litt skuffet over resultatet, men kjøringen er grei, synes jeg. Det gjelder bare å bli mer vant til hastigheten og kjøre mer fart for å bli bedre, forklarte Riis-Johannessen.

– Jeg ble trukket litt ut her og der, men det skulle fortsatt være mulig å kjøre fort. Jeg vet at de jentene jeg kjemper mot er ekstremt gode på ski, så jeg er ikke overrasket over nivået, la hun til.

Hun ble slått med 2,87 sekunder og var skuffet. Likevel gledet hun seg over å være i VM som gir henne mye kunnskap og lærdom. Hun gleder seg også til storslalåmen, hennes beste øvelse. Hun la også til at utfor var hennes svakeste disiplin.

Lært mye

– Innsatsen var der, men det gikk ikke fort nok. Heldigvis har jeg en opptur fra kombinasjonen, men jeg skulle gjerne hatt en til i dette utforrennet. Jeg ble nok litt for rund på linjen, og klarte ikke å slippe meg nok løs. Det er litt rart til å være meg, men jeg vet ikke hva som skjedde, forklarte Tviberg til NTB. Hun sa også at hun ikke merket underveis at det gikk for sakte.

Utforrennet var hennes siste konkurranse i årets VM.

– Det blir både europacup og verdenscup i Crans Montana for meg nå, for nå forlater jeg St. Moritz. Jeg må også si at dette VM-oppholdet har vært lærerikt, sa Maria Therese Tviberg til NTB.