Demonstrasjoner utenfor Trump-fest i USA

Demonstranter holder skilt med «No» under et arrangement i New York torsdag for alle de som er anti-Trump. Foto: Kathy Willens / AP / NTB scanpix
Demonstranter holder skilt med «No» under et arrangement i New York torsdag for alle de som er anti-Trump. Foto: Kathy Willens / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB): Demonstranter fra den antifascistiske gruppen Refuse Racism møtte opp utenfor en fest holdt av Trump-supportere i Washington og skal ha utløst røykbomber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet skriver at medlemmer av den amerikanske nasjonalistbevegelsen Alt-right er samlet til en mottakelse for å feire fredagens innsettelse av påtroppende president Donald Trump. Festen ble kalt «DeploraBall», et navn som spiller på det Hillary Clinton sa om å plassere Trumps tilhengere «i en kurv av beklagelige», på engelsk «a basket of deplorables».

Flere demonstranter møtte opp utenfor National Press Club-bygningen og skal ha utløst røykbomber samt brenne den røde ikoniske «Make America Great Again»-capsen fra Trumps valgkamp.

– Kom dere bort fra gatene våre, nazisvin, ropte demonstranter ifølge LA Times.

I forbindelse med innsettelsen av Trump er sikkerhetsoppbudet i Washington enormt. Totalt 28.000 personer, fra 50 forskjellige politimyndigheter og sikkerhetsbyråer, skal sørge for sikkerheten rundt innsettelsen av Donald Trump. (©NTB)