Stortingsrepresentant jaktet ulv i Sverige

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte partiene bak ulveforliket onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte partiene bak ulveforliket onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens ulvedebatten raser i Norge, jakter Arbeiderparti-representant Stein Erik Lauvås ulv i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det foregår under skikkelige og ordentlige former, forsikrer Lauvås overfor NRK.

Lauvås, som leder Østfold Arbeiderparti, har i flere år jaktet elg i Molkom i Värmland, men nå er det åpning for jakt på ulv i det samme området. Lauvås ser ikke noe negativt med denne typen jakt, men onsdag ble det likevel bomtur for stortingsrepresentanten.

Les også: Helgesen står på sitt ulvestriden

Etter at den svenske jakten på ulv ble innledet 2. januar, er det felt seks dyr, de fleste av dem i Gävleborg län. Svensk Høyesterett har fastslått at til sammen 24 ulver kan felles i løpet av 2017.

I Norge har Justis- og beredskapsdepartementet stått fast på vedtaket om kun å tillate felling av 15 av de til sammen 47 ulvene som rovviltnemndene ville ta ut. At det ikke gis tillatelse felling av fire ulveflokker i Hedmark har skapt sterke reaksjoner. Tirsdag møtte statsminister Erna Solberg representanter for Hedmark Høyre, men uten at det ble noen løsning på floken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ap åpner for å skyte mer ulv enn regjeringen

Onsdag møtte miljøminister Vidar Helgesen de parlamentariske lederne for de fire partiene bak ulveforliket på Stortinget – Ap, Høyre, Frp og KrF – men uten at det ble noen endring av det omstridte vedtaket.

Les også: Mindre rovdyrskader på sau tross mer ulv

– Stortinget har inngått et forlik på bestandsmål på ulv. Og rovviltnemnder har tatt sine beslutninger. Nå starter arbeidet med å se om det statsråden og regjeringen har gjort, er i tråd med det Stortinget har vedtatt, sier Lauvås.